102: Barbara Šurk – Ne poplava informacij, poplava mnenj je problem

Barbara Šurk na rivieri v Bejrutu (foto: osebni arhiv)

Z novinarko in urednico, ki leto v znamenju Brexita in izvolitve Donalda Trumpa zaključuje na Politico Europe, zelo odkrito o stanju v medijih, dobrih in slabih časih novinarsta.

Razloži kulturni šok, ki ga je doživela ob vrnitvi v Evropo, se sprašuje, kam gledamo, ko se stvari dogajajo pred našimi očmi in zakaj se je treba ves čas učiti, da bi nas dogodki manjkrat presenetili.

#MetinČaj

Subscribe to

Metin čaj

Or subscribe with your favorite app by using the address below

 

Gostja: Barbara Šurk. Zadnjih 15 let je preživela na Bližnjem vzhodu, kjer je za ameriško tiskovno agencijo The Associated Press poročala iz Iraka, Egipta, Sirije, Jemna, držav Perzijskega zaliva, Libanona … Poročala je o turbuletnem desetletju v regiji, od palestinske intifade, obleganja Gaze, Arabske pomladi, vojne v Siriji in begunskem valu iz te arabske države v sosednje države. Pred tem je bila bližnjevzhodna dopisnica v Jeruzalemu, od koder je med drugim poročala o ameriški invaziji na Irak, palestinski vstaji proti izraelski okupaciji, Hamasovi kampanji samomorilskih napadov v Izraelu in izraelskih napadih na Libanon.

Bližnji vzhod, predvsem pa sirska vojna, sta ji sledila v Evropo, odkoder je za ameriški časnik The New York Times poročala o največjih migracijah beguncev na celini od konca druge svetovne vojne. Leto, ki je minilo v znamenju Brexita in izvolitve Donalda Trumpa, pa zaključuje na Politico Europe v Bruslju. Na Twitterju je @BarbaraSurk.

 

– 058: “Ponosna sem na to, da mi veliko ljudi zaupa zgodbe svojega življenja” – Barbara Šurk (NYT)

Summer Before the Dark

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

——————–

– Tretja sezona podkasta Metin čaj

– Druga sezona podkasta Metin čaj

 

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
Več od Metina lista

N’č več se ga ne bomo bali

Četrtek, 31. januar 2013 (junakinji tedna sta teta Pehta in Mojca) Janša...
Beri dalje