Poleti goji buče, pozimi dela kimči, vmes pa rad posluša podcaste: dr. Roman Jerala

Dr. Roman Jerala (foto: osebni arhiv)
Dr. Roman Jerala (foto: osebni arhiv)
Dr. Roman Jerala (foto: osebni arhiv)

Avtor: dr. Roman Jerala, znanstvenik na področju imunologije ter sintezne biologije (prej (in kasneje ?) pa še marsikaj drugega), mentor serijskih zmagovalnih raziskovalnih projektov študentov na tekmovanjih iGEM. Ima sicer Twitter account in nekaj sledilcev, pa še ni prepričan če bi želel z vsemi za večno deliti svoje trenutne frustracije in prebliske. Poleti goji buče, pozimi dela kimči.

1/2. Nature, Science

Tako kot sta na znanstvenem področju dvojčka najbolj prestižni znanstveni publikaciji, tako sta tudi njuna podcasta enako odlična – atraktivno poročanje o najnovejših odkritjih, povzetek najbolj zanimivih odkritij tudi od drugod, predstavljeno razumljivo vsakomur z vsaj srednješolsko izobrazbo.

3. The Newyorker

Kot dolgoletni bralec najboljše revije na svetu z veseljem poslušam njihovo družino podcastov, od katerih so nekateri (Political Scene) sicer zelo usmerjeni v ameriško politiko, drugi pa se dotikajo zanimivih, aktualnih in svetovno pomembnih tem.

4. Science Times

Znanstvena priloga časopisa The New York Times, ki predstavlja zanimive znanstvene probleme na dostopen način.

5. Frekvenca X – Val 202

Podcast, ki so ga omenili že drugi, vendar ga je potrebno še enkrat omeniti, ker z vključevanjem sogovorcev iz celega sveta odpira svetovne perspektive znanosti.

5+: Kot dodatek bi rad omenil žal že pokojni (sramota za vodstvo BBC) podcast Material World, ki ga je vodil eden najboljših komunikatorjev znanosti, legendarni Quentin Cooper.

Screen shot 2014-01-16 at 8.35.42 PM

 

Screen shot 2014-01-17 at 6.59.54 AMScreen shot 2014-01-17 at 7.01.27 AM

 

 

 

 

Screen shot 2014-01-17 at 7.08.43 AMnewyorker-logo

 

 

 

 

 

 

Privoščite si tudi:

Gospodinjski podcasti: Barbara Nemec (december 2013)

 

0 replies on “Poleti goji buče, pozimi dela kimči, vmes pa rad posluša podcaste: dr. Roman Jerala”