MD 004: Kriza je lahko tudi priložnost

Piera Ravnikar (foto: osebni arhiv)
Piera Ravnikar (foto: osebni arhiv)
Piera Ravnikar (foto: osebni arhiv)

Piera Ravnikar je dekle, ki je iz baletnih čeveljcev stopila v čevlje producentke kulturno-umetniških dogodkov. Podnevi sooblikovalka programa v Kinu Šiška in vodja mednarodnih projektov s pridihom kreativnega, ponoči DJka pod imenom YAYOILOUISE.

Pogovor, ki ga vodi Milica Kotur, teče o (ne)naključjih, ki jih ustvarja življenje, o uresničevanju sanj v tujini, o kulturi kot pomembnem dejavniku kakovostnega življenja in zadovoljnega državljana in državljanke, o razvoju mest v pravo smer in o glasbenih trendih.

Na podcast se lahko naročite preko iTunes in RSS.

Prvi, brezplačen, najbolj poslušan podcast spletne postaje Metina lista. Na pogovor vabimo duhovite, pametne, zanimive, načitane, razmišljujoče osebe. Vabljeni na Metin čaj prinaša zgodbe malih in velikih ljudi, zgodbe mesta in podeželja. 

PIERA RAVNIKAR

“Nekje zunaj obstaja tudi drugačen sistem, ki je mogoče veliko bolj odprt, lahkoten, da si resnično to, kar si. Pri nas gre mogoče za iskanje neznanja, v tujini pa gre za iskanje znanja in to je ena bistvena razlika. Da te spodbujajo pri stvareh, pri katerih si dober.”

“Kriza je lahko tudi priložnost, da narediš kaj drugače in mogoče vso svojo energijo ne porabiš zato, da boš spreminjal sistem, ki ne funkcionira, ampak boš porabil energijo zato, da boš mogoče ustvaril nekaj svojega, kar veš, da funkcionira in boš vlagal vso svojo energijo v to, da se bo nekaj spremenilo v okolju, v katerem živiš.”

“Se mi zdi, da so se predvsem mladi, mladi, s katerimi jaz delam, ki delujejo na področju kreativnih industrij, sodobne umetnosti itn., da so nekako obupali nad sistemom, ki ne funkcionira tako, kot bi si želeli, so zavihali rokave in se lotili dela sami. Smo se lotili dela sami.”

“So ljudje, ki se bodo vedno pritoževali, so ljudje, ki bodo vedno brez služb, in ljudje, ki bodo vedno rekli, ne da se. Smo pa ljudje, ki pač verjamemo v boljšo prihodnost in da se da tudi z malimi koraki narediti marsikaj.”

“Ko se bodo ljudje začeli zavedati, da ni samo sistem ta, ki je gnil, da smo tudi mi, ljudje, postali “rotten” in na nek način apatični. Odgovornost je na vsakem posamezniku, vsak dan znova, da spremeni stvari na bolje.”

“Še dandanes ne znam miksat, še dandanes ne obvladam zadeve, ne tehnikalij, ampak se ne pustim motiti. Jaz rolam svojo muziko.”

 

Podcast je del projekta “Vabljeni na Metin čaj, tajni festival modre besede”. Nastanek je sofinanciralo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). MDDSZ ni odgovoren za objavljene informacije in njihovo nadaljnjo uporabo.

 

0 replies on “MD 004: Kriza je lahko tudi priložnost”