Evropska četrt 008: Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si

Foto: 12019 via Pixabay.

Kateri slovenski kmetijski pridelki in živila so zaščiteni pri Evropski komisiji, koliko jih je in kako dober ali poseben mora biti določen izdelek, da pride na prestižen seznam Evropske sheme kakovosti.

Kaj imajo Francozi s prleško tünko, zakaj mohant ne smrdi, ampak ima specifičen vonj, kakšni mojstri smo v pridelavi medu, katera slovenska potica je najbolj značilna in zakaj Slovenci ne znamo prodajati svojih jedi. 

#EvropskaČetrt

Subscribe to

Evropska četrt

Or subscribe with your favorite app by using the address below

 

VLASTA GRAŠEK – Direktorat za kmetijstvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

DR. JANEZ BOGATAJ – Redni profesor za področje etnologije. Temeljno področje njegovega raziskovalnega in pedagoškega dela je etnologija Slovenije in območij zunaj nje s slovenskim prebivalstvom. Opravil je številne raziskave s področja rokodelstva, prehrane, kulinarike in gastronomije, (kulturne) dediščine, turizma, poslovnih, promocijskih in protokolarnih daril, šeg in navad, karakterologije in likovnega obzorja. Je tudi avtor številnih aplikativnih projektov in elaboratov z navedenih področij. (vir)

Vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Na sporedu vsak drugi ponedeljek.

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

Več od Metina lista

Ko številke spregovorijo

Avtor: Anže Voh Boštic, avtor in urednik spletnega portala podcrto.si. Na Twitterju ga...
Beri dalje