009: O tičih brez discipline

So napovedi tesnejšega sodelovanja med informativnim uredništvom revije TIME in njihovim poslovnim oddelkom dobra ali slaba novica za žurnalizem? O spopadanju medijev z negativnimi trendi in ustvarjanju novih priložnosti. Aljaž Pengov Bitenc in Nataša Briški pa tokrat tudi o medijskem stampedu v primeru razkritja, da ima francoski predsednik Hollande ljubico. OMB!? Zakaj nas mora to zanimati? Wag the dog? Hashtag: #MetinČaj

Screen shot 2014-01-18 at 2.34.52 AM

Na podcast Metin čaj se lahko naročite preko iTunes in RSS. Vabljeni!

 

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

– Time Inc. Newsroom Staffers to Report to Business Execs

– Time Inc. Is Preparing to Head Out on Its Own

Buzzfeed

– Lunch with the FT: Élisabeth Badinter

– F-O-R-B-E-S

– The Documentary “Blackfish” Is Causing More Major Problems For SeaWorld

– Blog. Nataša Briški.

dokumentarni film Blackfish

– French press takes greater interest in Hollande’s politics than his sex life

– Profumo Affair

– Wag the Dog

– How Do You Say ‘Love Triangle’ in French?

– Radijska “prostitucija” v Sloveniji: “Plačaj, pa te bomo vrteli!”

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov in šerov, komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje vsebin na Metini listi tudi finančno podpreti, pa lahko to storite na tej povezavi. Hvala za vse nazaj in naprej!

 

0 replies on “009: O tičih brez discipline”