015: Prva polena že letijo pod noge: Nataša Pirc Musar

(foto via radiostudent.si)

O odgovornostih generalne direktorice RTV SLO, ustvarjanju kakovostnega in gledljivega programa, transparentnosti porabe javnih sredstev in prvih polenih, ki letijo pod noge. Kakšno ceno je pripravljena plačati za dosego zastavljenih ciljev? Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc gostita Natašo Pirc Musar.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Nataša Pirc Musar (foto: arhiv IP)
Nataša Pirc Musar (foto: arhiv IP)

Nataša Pirc Musar – Informacijska pooblaščenka. Na Twitterju jo najdete pod @nmusar

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

Nataša Pirc Musar: RTV Slovenija – sodobna radio in televizija

Knjiga mene briga

Infodrom

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu RTV-ja :D. 

HVALA!

6 replies on “015: Prva polena že letijo pod noge: Nataša Pirc Musar”
 1. says: Nenad

  Zdravo!

  Nikjer še nisem opazil, a nihče ne sprašuje o arhivih in njihovi dostopnosti, morda celo “muzeju” RTVSLO. Je kdo kdaj o tem že govoril? To nam res manjka, javno dostopni avdio-video arhiv.

   1. says: Nenad

    No, Nataša, sem ga. In sem očitno kaj tudi preslišal. Sem prijazno vprašal.

    1. says: Nataša

     Iz vprašanja se je dalo sklepati, da (še) nisi poslušal, od cca 40 min dalje je o arhivu …

 2. says: pengovsky

  V vednost in ravnanje: v podcastu sem rekel, da je bila oddaja Infodrom o aferi Patria umaknjena, ker naj ne bi omenili, da sodba v tej zadevi še ni pravnomočna.

  Iz uredništva oddaje so me opozorili, da so ta podatek korektno navedli v napovedi prispevka. Za “propust” se opravičujem, temo sem pač povzemal po spominu.

  Vsekakor pa osnova poanta ostaja: umikanje vsebin iz arhiva iz tega ali onega razloga sucks.

Komentiranje je zaprto.