016: Pregled medijske krajine, gostja: Ženja Leiler (Direktorat za medije)

(foto via http://www.mk.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/6097/)

Iztočnica za debato je dokument Pregled medijske krajine v Sloveniji, prvi konkreten popis stanja v slovenski medijski krajini. Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc se z Ženjo Leiler, vodjo Direktorata za medije, pogovarjata o tem, kaj je javni interes, kaj naj bi bil medij, o pasteh prevelike regulacije, stalnem popravljanju zakonodaje “za nazaj”, velikem številu medijev in vse slabšem položaju novinarjev. 

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

Tokrat smo malo na slabem glasu, ampak vsebina je pa močna :).

 

Ženja Leiler (foto: Jože Suhadolnik)
Ženja Leiler (foto: Jože Suhadolnik)

Ženja Leiler – trenutno vodi Direktorat za medije na Ministrstvu za kulturo, še pred letom dni je bila odgovorna urednica štirinajstdnevnika za umetnost, kulturo in družbo Pogledi, drugače pa je bila dolgoletna novinarka in urednica na časniku Delo. Na Twitterju jo najdete pod @ZenjaLeiler.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

– Pregled medijske krajine v Sloveniji

Tržičan.si

Društvo novinarjev Slovenije

Združenje novinarjev in publicistov

– “Morda so samo krave bile bolj subvencionirane od lastnikov medijev”

Sindikat novinarjev Slovenije

– Navodila za prijavo medija v razvid medijev

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja :D. 

HVALA!

 

0 replies on “016: Pregled medijske krajine, gostja: Ženja Leiler (Direktorat za medije)”