017: Koliko trave rabijo krave, da dobimo dobro izjavo? Gostja: Manica J. Ambrožič

Govorimo o pravih kravah. Tistih, za katere je EU zmetala že toliko denarja, da bi lahko znale govoriti :D. Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc se z Manico Janežič Ambrožič (RTV SLO) pogovarjata o ustvarjanju dokumentarca Evropa po Evropi in iskanju sogovornikov, ki “vidijo dlje”. Manica v mikrofon demonstrira, kako zna jokati, pove, zakaj na Twitterju ne blokira nesramnežev in zakaj ne bere forumov. Da o zanimivosti na koncu niti ne govorimo. Do nazga!  

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Manica Janežič (foto: osebni arhiv MJ)
Manica Janežič (foto: osebni arhiv MJ)

Manica Janežič Ambrožič – novinarka in voditeljica TV Dnevnika na Televiziji Slovenija. Tvita na @ManicaAmbrozic.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

Evropa po Evropi

Mednarodna obzorja

Umberto Eco

Marjeta Jager

Evroskeptiki in evrokritiki

– The European Union’s problem is substance, not narrative

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu RTV-ja :D. 

HVALA!

 

0 replies on “017: Koliko trave rabijo krave, da dobimo dobro izjavo? Gostja: Manica J. Ambrožič”