018: Žurnala ni več. Gosta: Matija Stepišnik, DNS, in Sergeja Hadner (ex) Žurnal

(foto: zurnal24.si)

Kako je Žurnal čez noč ukinil vse edicije v Sloveniji, brez dela pa je ostalo okoli 100 ljudi. O tem, da televizija pobere 80% oglaševalskega kolača in zakaj se mnogim tudi zato računica ne izide. Metin čaj pijemo s Sergejo Hadner, (ex) novinarko Žurnala, in Matijo Stepišnikom, predsednikom DNS.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

Za občasno zvočno kuliso v ozadju, beri udarjanje firnkov ob okno, je poskrbel močan veter :). Res. 

 

Matija Stepišnik (foto: osebni arhiv)
Matija Stepišnik (foto: osebni arhiv)

Matija Stepišnik – novinar (za vedno). Urednik notranje politike. Čeprav ga ves čas ”vleče” v svet, spoznavat ljudi, zaznavat spremembe, raziskovat procese, ki vrtijo planet. ”Zasvojenec” z interakcijami in komuniciranjem. Reporter, ki verjame v ”tehnološke revolucije” in potrebo po novih medijskih (poslovnih) modelih, a prisega na ”klasično” iskanje resnice na terenu, med ljudmi. Kolumnist Studia City. Predsednik DNS. Ker ve, da je čas, da naša generacija prevzame odgovornost za prihodnost novinarstva. Na Twitterju ga najdete pod @MatijaStepisnik.

Sergeja Hadner (foto: osebni arhiv)
Sergeja Hadner (foto: Žurnal24)

Sergeja Hadner – novinarka od nekaj, od poročevalke do urednice, od študentskega časopisa, javne hiše, komercialne televizije do brezplačnega časopisa….V dobrih in slabih časih za novinarstvo. Na Twitterju jo najdete pod @sergejahadner.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

– Novinarstvo brez novinarjev

– “Tega nihče od novinarjev in urednikov ni pričakoval – še posebej ne na tak način”

Jaz poročam

– The First News Report on the L.A. Earthquake Was Written by a Robot

– Zakaj pišemo osmrtnice časopisom?

– hvala @barjanski 🙂

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo res veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja :D. 

HVALA!

 

Značke
,
0 replies on “018: Žurnala ni več. Gosta: Matija Stepišnik, DNS, in Sergeja Hadner (ex) Žurnal”