019: V radijskem peskovniku z Nejcem Jemcem (Val 202)

(foto: RYAN MCGUIRE)

O interaktivnosti radia, prepletanju z internetom in komuniciranju s poslušalci. Aljaž Pengov Bitenc in Nataša Briški v radijskem peskovniku potičke delata skupaj z novinarjem in voditeljem Vala 202 Nejcem Jemcem.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Nejc Jemec (foto: Tomas Halasz)
Nejc Jemec (foto: Tomas Halasz)

Nejc Jemec – Nejc Jemec je spregovoril v času srednje šole – na škofjeloškem Radiu Sora. Zatem obiskal preštevilne novinarske konference s kamero Vesti, svoj stol pa je zdaj našel na Valu 202. Vmes je občasno asistiral tujim novinarjem na obisku v Sloveniji in zahvaljajoč DW Akademie poročal iz Burundija. Po desetletju študija trdi, da se na FDV res lahko pade le po stopnicah, da pa zvedavemu in samoiniciativnemu študentu do cilja kljub temu ni treba uporabljati dvigala. Magistriral (po bolonjcu!) je iz interaktivnosti radia v dobi interneta. Na Twitterju ga najdete pod @nejcjemec.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo res veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu RTV-ja :D. 

HVALA!

 

0 replies on “019: V radijskem peskovniku z Nejcem Jemcem (Val 202)”