024: Ali ta klic razumeš kot pritisk? Tanja Gobec (TV SLO) in Tjaša Slokar (POP TV)

O sijajni gledanosti predvolilnih soočenj, vodnem obračunu Bratušek vs Cerar in odhodu podpredsednika SDS Zvonka Černača iz studia. Kdo je tisti politik, ki novinarje, ko jih pokliče, najprej vpraša: “Ali ta klic razumeš kot pritisk?”. Gostji Tanja Gobec (RTV SLO) in Tjaša Slokar (POP TV) pa med drugim tudi o tem, koliko je stranka SDS izgubila z odhodom Janše v zapor in koliko je Združena levica pridobila z nastopom Luke Mesca na soočenju.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Tanja Gobec (foto: Stane Sršen, TVSLO)
Tanja Gobec (foto: Stane Sršen, TVSLO)

Tanja Gobec – novinarka in voditeljica TVSLO. Od Daria Diviacchija naprej zaljubljena v televizijo, zato veliko gleda, kot v hecu pravi, “celo naše programe” (op. TVSLO). Leta 2007 dobitnica nagrade Bratstva resnice za izstopajoče dosežke, dolgoletna urednica Teleteksta TVSLO, strastna navijačica, ki po nogometu komaj čaka septembrski basket, tvita ne (a se komaj zadržuje), na FB pa najdete samo njeno soimenjakinjo. Na maratonu je ne boste videli, čeprav je »in«, profesionalno pa teče na dolge proge in ne po bližnjicah.

Tjaša Slokar Kos (foto: osebni arhiv TS)
Tjaša Slokar Kos (foto: osebni arhiv TS)

Tjaša Slokar Kos – novinarka, urednica 24 ur, news junkie, hoče vedeti vse, vedno in to takoj. Ima rada televizijo in adrenalin. Obožuje volitve in ves cirkus, ki jih spremlja. Mogoče tudi zato rada teče. In veliko teče. Da gre vse slabo ven in se misli zbistrijo. Zbledijo tudi puhlice. Na Twitterju jo najdete pod @TjasaSlokar.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

– VOLITVE 2014 – SOOČENJE (Černač odkoraka iz studia)

– Ko bi enkrat nekdo odložil mikrofonsko “bubico”

– Soočenje Alenke Bratušek in Mira Cerarja

– Idealna parlamentarna enajsterica prvenstva 2014

– Luka Mesec: “Tekmeci so imeli dober razlog, da nehajo biti pokroviteljski”

– Rent Is Too Damn High Party

– 020: Vogrinizacija medijev in spopadanje s trohami

https://www.youtube.com/watch?v=fufV0KwHLkU

https://www.youtube.com/watch?v=x4o-TeMHys0

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo res veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu DVK :). 

HVALA!

0 replies on “024: Ali ta klic razumeš kot pritisk? Tanja Gobec (TV SLO) in Tjaša Slokar (POP TV)”