026: Zmagal/a bo … – Janja Božič Marolt (Mediana) in Denis Oštir (POP TV)

(foto: Amandad via Pixabay)

O merjenju, napovedovanju in ustvarjanju javnega mnenja. Kako se delajo vzporedne volitve in zakaj je zaradi fluidnosti političnega sistema v SLO težko meriti politični utrip. Kaj so paneli prihodnosti? Tokratni Metin čaj kuhamo skupaj z Janjo Božič Marolt (Mediana) in Denisom Oštirjem (POP TV).

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Denis Oštir (foto: osebni arhiv)
Denis Oštir (foto: POP TV)

Denis Oštir – tehnofil, televizijec, tekač, foter in mož. Ne nujno v tem vrstnem redu. Kuha za pet zvezdic. Ljubi meso in bi rad živel v južni Louisiani, kjer bi se na mrtvo nažiral na žaru pečenih ostrig. Ko bo velik, bo najmanj enkrat potoval okoli sveta. Če bi se še enkrat odločal, bi študiral matematiko, statistiko in računalništvo. Skupaj. Hkrati. Programirat ne zna skoraj nič in to ga izjemno jezi. To je njegov blog, na Twitterju ga najdete pod @kricac.

Janja Božič Marolt (foto: Irena Herak/Finance)
Janja Božič Marolt (foto: Irena Herak/Finance)

Janja Božič Marolt – najmlajša in prva ženska, ki si je prislužila naslov Oglaševalska osebnost, tudi zato, ker je že l. 1992 z medijskimi raziskavami uvedla transparentnost trga. Prvi dve podjetji je soustanovila v času nosečnosti. Danes je ponosna mati hčerke in sina, še vedno poročena. Je lastnica raziskovalnih inštitutov Mediana v štirih državah, deluje pa v šestih in v sedemdesetih preko partnerjev in nepogrešljivih sodelavcev. Kadar ne ohranja in pridobiva naročnikov, dela 26 ur na dan na službenih poteh, izmenjuje mnenja s sodelavci, predava, študira nove modele ali daje izjave za medije o volilnih rezultatih, je najraje z družino ali sama s sabo in najožjimi prijatelji. Tek med oljkami, sončnicami s pogledom na morje ji je valilnica energije, novih idej in optimizma, da se dobro vrača z dobrim.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

– Vzporedne volitve v Evropski parlament 2014

– Lastno mnenje – ste ga sposobni obdržati?

Gallup

Nate Silver FiveThirtyEight

– Unicode 7.0.0

Emoji

– New Emoji List

– Man In Business Suit Levitating

– Defenestration

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo res veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja :).

HVALA!

0 replies on “026: Zmagal/a bo … – Janja Božič Marolt (Mediana) in Denis Oštir (POP TV)”