028: Keep calm and carry Ashton: Maja Kocijančič (govorka visoke predstavnice EU)

(foto: geralt via Pixabay)

Od novinarke in bruseljske dopisnice do govorke visoke predstavnice EU Catherine Ashton. Z gostjo Majo Kocijančič se sprehajamo po EU hodnikih in razkrivamo, kako se skuha tiskovka, kakšni so odnosi z mediji in zakaj je treba ves čas paziti, kaj rečeš. Pa še nasvet, kaj narediš, ko ob pol treh zjutraj dobiš pomembno obvestilo :).

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Maja Kocijančič (foto: osebni arhiv)
Maja Kocijančič (foto: osebni arhiv)

Maja Kocijančič – že peto leto govorka visoke predstavnice EU za zunanjo in varnostno politiko Catherine Ashton, na Twitterju kot @AshtonSpox_Maja. Prej govorka stalnega predstavništva Slovenije pri EU, tudi v času slovenskega predsedovanja Svetu EU leta 2008. In še prej dopisnica STA iz Bruslja.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

 

THE tvit 🙂 Screen Shot 2014-08-15 at 20.47.44

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo res veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV :). 

HVALA!

0 replies on “028: Keep calm and carry Ashton: Maja Kocijančič (govorka visoke predstavnice EU)”