030: Ostanite še naprej z nami – Marko Filli (RTV SLO)

(foto via radiostudent.si)

O političnih pritiskih in neskončnem sklepanju kompromisov pri ustvarjanju programa. Kako je krmariti tanker, na katerem se pelje več kot 2000 ljudi, razlaga generalni direktor RTV SLO Marko Filli. Klepetamo tudi o news centru prihodnosti, ki ga gradi nacionalka, bitki za ponovni mandat in ugotavljamo, kolikšen bi moral biti mesečni prispevek, če bi se želeli odpovedati oglasom.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Marko Filli, generalni direktor RTV SLO (foto: osebni arhiv MF)
Marko Filli, generalni direktor RTV SLO (foto: osebni arhiv MF)

Marko Filli – Vse od prvega letnika srednje šole dalje radijski ustvarjalec, novinar, voditelj, tudi tehnik. Pionir zasebnega radia v Sloveniji v začetku devetdesetih, nato zvest RTV-jevec vse do danes. Zadnjih osem let tehnični direktor in generalni direktor RTV. Dnevni migrant iz Kopra v prestolnico, ker se brez jutranjega pogleda na morje dan ne more dobro začeti … V virtualnem svetu, kot v realnem, @markofilli.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

 

Marko Filli: Program dela z vizijo razvoja RTV Slovenija 2014 – 2018

– Nataša Pirc Musar: RTV Slovenija – sodobna radio in televizija

4D RTV SLO

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja.

HVALA!

0 replies on “030: Ostanite še naprej z nami – Marko Filli (RTV SLO)”