032: Tja so šli ljudje gledat šov – Matjaž Trošt (dopisnik RTV iz Bruslja)

via Siol

O komisarjenju in zakaj je Alenka Bratušek padla na izpitu. Kako deluje politični ustroj v Bruslju in kako se skuša novinarje domala vsak dan žejne prepeljati čez vodo.  Z dopisnikom RTV iz Bruslja Matjažem Troštom tudi o tem, komu velja slediti na Twitterju in katere EU spletne strani brati. #MetinČaj

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Matjaž Trošt (foto: osebni arhiv)
Matjaž Trošt (foto: osebni arhiv)

Matjaž Trošt – novinar, dopisnik RTV v Bruslju. V drugem mandatu. Pred tem radijec, vedno znova na prepihu med športom in zunanjo politiko.  Za MMC piše blog, na Twitterju pa ga najdete pod @matjaztrost.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

 

– Zaslišanja in zaslišani

– Komisarska saga in kaj vse je šlo narobe?

EU Observer, Europen Voice, EuroActiv, Brussels blog

Peter Spiegel (FT), Dave Keating (EuropeanVoice), Georgi Gotev (EuroActiv), Valentina Pop (EU observer)

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja.

HVALA!

0 replies on “032: Tja so šli ljudje gledat šov – Matjaž Trošt (dopisnik RTV iz Bruslja)”