034: Sreda je čas za paniko – Lovec (Epilog) na Šipek (Tarča)

(foto: RYAN MCGUIRE)

Tokrat kopljemo po drobovju tedenskih TV oddaj Tarča in Epilog. Urednici Špela Šipek in Suzana Lovec povesta več o tem, kako izbirajo teme in goste, kaj naredita, če ti ne želijo priti v oddajo in katere oddaje so doslej najbolj odmevale. Na koncu pa še o kratkih krilih in špičakih. #MetinČaj

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Suzana Lovec (foto: arhiv POP TV)
Suzana Lovec (foto: arhiv POP TV)

Suzana Lovec – urednica oddaje Epilog. Pred tem na POP TV novinarka, voditeljica, redaktorica. Pred tem: novinarka na Dnevniku in Studiu City. Kontrolfrik. Nima rada “lako čemo” odnosa in ljudi, ki nimajo jajc šefom v obraz povedati resnice. Vodilo: najprej bodi človek, potem novinar. Na Twitterju @SuzanaLovec.

Špela Šipek (foto: osebni arhiv)
Špela Šipek (foto: osebni arhiv)

Špela Šipek – Zaprisežena novinarka, ki je kritična do lastnega ceha in hkrati njegova največja zaveznica. Delala teren, vodila oddajo, bila dnevna urednica in urednica info pogona, Po vrsti. Nagrajena celo od lastnega ceha za novinarske dosežeke za zgodbe o privatizacijah, ki smo jih odkrivali dolgo pred tožilci. Med 1994- 2006 asistentka in predavateljica na FDV. Soavtorica zdaj rahlo zastarele knjige. Dolga leta članica novinarskega razsodišča pri DNS. Pred letom dni začetek novega življenja: javna uslužbenka, ki kot urednica Tarče ne dela nič manj kot prej v zasebnem sektorju. Za rezervo še diplomirana anglistka. Mogoče jo bo ob prihodkih v javnem sektorju aktivirala. Na Twitterju @Newsexit.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

Dobrodošli v džungli: Cepivo proti neumnosti

– Sedem razlogov, zakaj bi novinarji morali razkriti svoje vire

– Levo. Priden. Piškotek

Tarča: V primežu kartelnih dogovorov

Epilog: Resnica o TEŠ6

Tarča: Sladki ubijalec

– Epilog: Srebrenica, Huda jama, vojne

– Epilog: Hrana, ki konča v smeteh, čeprav bi lahko z njo nahranili lačne družine

Erin Brockovich

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja.

HVALA!

0 replies on “034: Sreda je čas za paniko – Lovec (Epilog) na Šipek (Tarča)”