035: Izganjalec hudičev – Matej Praprotnik (Radio Slovenija)

(foto: Ryan McGuire)

O spogledovanju z ameriško radijsko produkcijo, ustvarjanju poljudno-znanstvene oddaje Frekvenca X, na dolgo in široko pa tudi o izganjanju hudiča v Vročem mikrofonu o šarlatanstvu Sladjane Velkov. Gost je Matej Praprotnik, ki na Radiu Slovenija skrbi za digitalizacijo radia. #MetinČaj

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Matej Praprotnik (foto: Matej Vrbič)
Matej Praprotnik (foto: Matej Vrbič)

Matej Praprotnik – na Radiu Slovenija razvija spletne storitve ter pospešuje digitalizacijo in integracijo. Bil je štipendist programa Inovacijsko novinarstvo na Univerzi Stanford v Kaliforniji in sodelavec radia KQED v San Franciscu. Na nesrečo slabe znanosti še vedno pripravlja Frekvenco X in ureja Odbito do bita. V podcastu kitajka.si (se) uči kitajsko.  Na Twitterju ga najdete pod @praprotnix.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

 

– Zdravilo za avtizem, ki je v resnici strup

Torek ob petih

Odbita do bita

Radiolab in Robert Krulwich

This American Life in Ira Glass

Dan Ariely in Predictably Irrational

Ben Goldacre

– Dobrodošli v džungli: Cepivo proti neumnosti

– Sebastjan Kroflič in sopodpisniki proti Mateju Praprotniku (Radio Slovenija)

– 3. festival medijske kulture in trendov (program)

Stitcher

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja.

HVALA!

0 replies on “035: Izganjalec hudičev – Matej Praprotnik (Radio Slovenija)”