038: Zakaj se ne lotimo spreminjanja sistema – Jana Vidic (projekt Botrstvo)

Z novinarko Jano Vidic o projektu Botrstvo. Kako se pripravlja na snemanja z otroci in starši ter o stalnem preizpraševanju same sebe “ali delam prav”. O zgodbah, ki jih nikoli ne objavi in razočaranju nad sistemom. Kako smo lahko tiho, se sprašuje Jana, ki ostro kritiko namenja tudi današnjemu žurnalizmu. #MetinČaj

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

(Jana Vidic (foto via Val 202)
(Jana Vidic (foto via Val 202)

Jana Vidic – novinarka s polnoletnim novinarskim stažem, vseskozi v monogamnem razmerju z radijem (zadnje čase dopušča misel na kaj drugega :)), radijska botra Botrstva, urednica Ambulante 202, vse bolj nestrpna do nestrpnosti, brezbrižnosti in pasivnosti. Mama trem, v mislih z mnogimi. 

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

 

Botrstvo (Val 202)

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo iskreno veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja.

HVALA!

0 replies on “038: Zakaj se ne lotimo spreminjanja sistema – Jana Vidic (projekt Botrstvo)”