043: Anže Voh Boštic in Taja Topolovec (Pod črto)

portal pod črto

Metin čaj tokrat Pod črto, o novomedijskem projektu preiskovalnega novinarstva, ki ga ustvarjata Anže Voh Boštic in Taja Topolovec z ekipo. Vse o ideji, izvedbi in načrtih za prihodnost. Katere zgodbe so najbolj odmevale in zakaj Slovenija potrebuje takšnega in podobne projekte.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

snemanje metin čaj
Setup za snemanje podkasta ‪#‎MetinČaj‬ z ekipo Pod črto po Skypu: “Hud k poper.” (@pengovsky)

 

Anže Voh Boštic (foto: Mankica Kranjec)
Anže Voh Boštic (foto: Mankica Kranjec)

Anže Voh Boštic – direktor Zavoda Pod črto in odgovorni urednik podcrto.si. Izjemno radoveden, težko prenaša avtoriteto in je precej direkten človek, zato morda nekateri včasih težko shajajo z njim. Najbolj ceni resnicoljubnost, odkritost in to, da stoji človek ob strani ljudem, do katerih mu je mar. Projekt Pod črto je ustvaril, ker v obstoječih medijih ni našel dovolj prostora za pisanje o vsebinah, ki jih vidi kot resnično pomembne za družbo. Tudi tvita @Podcrto.

Taja Topolovec (foto: Eva Perčič)
Taja Topolovec (foto: Eva Perčič)

Taja Topolovec – soavtorica @Podcrto, neodvisnega medija za preiskovalno in podatkovno novinarstvo. Načrtuje digitalne in kreativne rešitve, raziskuje, veliko razmišlja in piše. Poseduje dolg in projektov poln CV, ki ga nerada povzema. Raje ima hojo po robu, sredinočne debate, mačke v postelji in debele knjige. Možgani ji najbolj delajo takrat, ko vsi naokoli podležejo pritiskom. Občasno tvita @tajatop.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta pomaga spodbujati aktivno državljanstvo ter enakost spolov, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za boljše razumevanje znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

 

– Brez nuje se še želja po novem mediju ne obuje

Gostilne na Pod črto

– Banka Slovenije: banke se lahko same odločijo, kakšen račun bodo odprle s.p.-ju

– Zemljevid: vse pekarne, ki so jih lani in letos kaznovali inšpektorji za varno hrano

– Analiza: Kateri so z drogo najbolj obremenjeni kraji v Sloveniji

– Brez nuje se še želja po novem mediju ne obuje

Pro Publica

 

Če vam je bil pogovor všeč, če ste morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, hvala za vašo podporo na družbenih omrežjih pa i šire. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, katere goste naj povabimo, vse to dobrodošlo tudi na info@metinalista.si. Če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi tudi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi.  

HVALA!

 

0 replies on “043: Anže Voh Boštic in Taja Topolovec (Pod črto)”