044: Tisti dopisnik, ki je zmedel Putina – Andrej Stopar (Radio SLO)

vladimir putin
(foto via eng.accreditation.kremlin.ru/accreditation/photo)

Kako dobro poznamo Rusijo in dogajanje v bližnji/širši regiji? Razmere nam pomaga razumeti zunanjepolitični komentator Radia Slovenija in nekdanji dopisnik RTV SLO iz Moskve Andrej Stopar. Svetuje, kako v poplavi informacij iskati kredibilne vire, razloži ozadje projekta Russia Today in pove, zakaj ima Rusija slab sloves. In vse o tisti tiskovki, na kateri je povsem zmedel Putina.

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

andrej stopar
Andrej Stopar (foto: Elena Ivankova)

Andrej Stopar – zunanjepolitični komentator Radia Slovenija, kolumnist MMC RTV SLO in občasno časopisa Večer, med leti 2005 in 2013 dopisnik RTV SLO iz Ruske federacije in držav SND. Zgodovinar in komparativist, avtor knjige Pax Putina, predvsem pa zapriseženi radijec, ki pogreša tudi televizijo. Izgublja se po poteh vzhodne Evrope, predela sveta, ki ga je uspel popolnoma prevzeti. In ki skuša dokazati, da pokojni Viktor Černomirdin ni imel prav, ko je rekel: “Hoteli smo najbolje, posrečilo pa se je kot zmeraj.” Za zdaj so bili vsi poskusi dokazovanja neuspešni.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta pomaga spodbujati aktivno državljanstvo ter enakost spolov, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za boljše razumevanje znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

 

– Fee Fight, A Gift That Will Keep On Giving

– Učna ura, kolumna Andreja Stoparja

Odmevi (na 5:52 pogovor Stoparja s Putinom)

 

Če vam je bil pogovor všeč, če ste morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, hvala za vašo podporo na družbenih omrežjih pa i šire. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, katere goste naj povabimo, vse to dobrodošlo tudi na info@metinalista.si. Če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi tudi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezaviHVALA!

————————————————-

METIN ČAJ je podcast o dobrih in slabih praksah v medijih, o novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

————————————————-

0 replies on “044: Tisti dopisnik, ki je zmedel Putina – Andrej Stopar (Radio SLO)”