048: Dopisnica, ki nam bliža Bližnji vzhod – Karmen Švegl (RTV SLO)

mrap army vehicle
(foto via www.yourmiddleeast.com)

S Karmen Švegl o poročanju z Bližnjega vzhoda in vojnem dopisništvu, kar počne zadnjih 15 let. Kako poskrbi za svojo varnost in s kakšnimi odločitvami se sooča na terenu. Razloži tudi, zakaj je izjemno težko vzdrževati mrežo lokalnih kontaktov, kakšno je življenje v Bejrutu in komu je na ulici, kjer ima stanovanje, včasih napoti. #MetinČaj 

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.


karmen švegl
Karmen Švegl (foto: NB)

Karmen Švegl – dopisnica RTV Slovenija z Bližnjega vzhoda.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta pomaga spodbujati aktivno državljanstvo ter enakost spolov, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za boljše razumevanje znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

 

– MRAP

– Slovenska Christiane Amanpur: Najbolje radim kad po meni pucaju talibani

Al Jazeera

Al Arabiya

 

Če vam je bil pogovor všeč, če ste morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podkasta Metin čaj, hvala za vašo podporo. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, katere goste naj povabimo, dobrodošli tudi na info@metinalista.si. Najdete nas na Facebooku in Twitterju. Če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi tudi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezaviHVALA!

 

————————————————-

METIN ČAJ je podcast o dobrih in slabih praksah v medijih, o novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

————————————————-

One reply on “048: Dopisnica, ki nam bliža Bližnji vzhod – Karmen Švegl (RTV SLO)”

Komentiranje je zaprto.