050: Ostanite še naprej z nami – Janez Čuček

janez čuček
Janez Čuček

Z legendarnim voditeljem TV Dnevnika, novinarjem in zunanjepolitičnim urednikom Janezom Čučkom o novinarstvu včasih in danes. Poročal je iz okoli 70-ih držav sveta, tudi Severne Koreje, kjer je bila nadzorovana vsaka sekunda njihovega obiska. Odvodil je natanko 700 TV Dnevnikov, ki jih je občasno zaključeval z znamenitim: “Ostanite še naprej z nami.” #MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

(foto: NB)
(foto: NB)

Janez Čuček – novinar, urednik zunanjepolitičnega uredništva na RTV SLO, avtor dokumentarnih oddaj, dolgoletni voditelj TV Dnevnika, pisatelj in prevajalec. Leta 1998 je dobil nagrado Društva novinarjev Slovenije za življenjsko delo.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta pomaga spodbujati aktivno državljanstvo ter enakost spolov, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za boljše razumevanje znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od ”obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko ”odmevnega komentatorja” (The European Voice) do ”komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na ”odgovorni urednik Radia KAOS“ in ”kolumnist časnika Nedelo”.

 

– ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O MEDIJIH

Kako me je Tit Turnšek ‘skoraj na gobec’ (video)

Ron Ziegler

– Janez Čuček ekskluzivno za Študentske novice, marec 2011 – 1. del

– Janez Čuček ekskluzivno za Študentske novice, marec 2011 – 2. del

– Janez Čuček ekskluzivno za Študentske novice, marec 2011 – 3. del

– Janez Čuček ekskluzivno za Študentske novice, marec 2011 – 4. del

 

Če vam je bil pogovor všeč, če ste morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podkasta Metin čaj, hvala za vašo podporo. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, katere goste naj povabimo, dobrodošli tudi na info@metinalista.si. Najdete nas na Facebooku in Twitterju. Če pa želite ustvarjanje podkasta in vsebin na Metini listi tudi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezaviHVALAAA!

 

————————————————-

METIN ČAJ je podkast o dobrih in slabih praksah v medijih, o novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

————————————————-

0 replies on “050: Ostanite še naprej z nami – Janez Čuček”