053: Katja Lihtenvalner (poročevalka iz Grčije)

grčija
(foto: Dennis Jarvis via Flickr)

S Katjo Lihtenvalner, ki v Grčiji živi zadnja štiri leta, o vlogi in lastnikih tamkajšnjih medijev, Sirizi, Ciprasu, krizi in kako je ta spremenila življenje v državi. Pojasni ozadje dolgih vrst pred bankovati, ki je drugačno od tistega, o čemer je pred časom poročala večina medijev. Več pa tudi o tem, zakaj je še večji problem neonacistična Zlata zora. #MetinČaj  

Na podkast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Katja Lihtenvalner (foto: osebni arhiv)
Katja Lihtenvalner (foto: osebni arhiv)

Katja Lihtenvalner – občasno piše za Večer, se oglaša na Val 202, BBC in Radio Študent. Poroča o aktualnih dogajanjih iz grške prestolnice, ki je postala njen dom. Na Twitterju jo najdete pod @Lihtenvalner.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od ”obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko ”odmevnega komentatorja” (The European Voice) do ”komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na ”odgovorni urednik Radia KAOS“ in ”kolumnist časnika Nedelo”.

nataša briški
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta pomaga spodbujati aktivno državljanstvo ter enakost spolov, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za boljše razumevanje znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

 

– Novi osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih. (Rok za pripombe in odzive: 21. 7. 2015 na gp.mk@gov.si.)

Grčija, poročilo Freedom House

– Dnevnik iz Aten: Mitološko bitje – leni Grk

 

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, o novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalista, Facebook strani in info@metinalista.si. Hvala!

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “053: Katja Lihtenvalner (poročevalka iz Grčije)”