055: Prisluhni mi nežno – Rok Kajzer (DELO)

(foto via Wikimedia)

Z dolgoletnim dopisnikom DELOa iz Zagreba in odličnim poznavalcem odnosov SLO-CRO o razlikah in podobnostih med slovensko in hrvaško politično elito. O medijskih manipulacijah, umazanih metodah delovanja in opustošenju, ki so ga na hrvaški medijski sceni pustile Tuđmanove čistke. Kakšno vlogo so v primeru arbitraže odigrali mediji in kateri film bi morali videti politiki na obeh straneh meje. #MetinČaj

Na podkast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Rok Kajzer (foto: DELO)
Rok Kajzer (foto: DELO)

Rok Kajzer – kot pravi Štajerc seveda najprej novinar Večera, nato v posadki notranjepolitične redakcije Dela, pa osem let dopisnik s Hrvaške (seveda v najhujšem obdobju slovensko-hrvaških odnosov), po povratku pa najprej novinar, nato pa še urednik tedenske priloge Dela Ozadja. Redakcije, osovražene (vse)povsod. Na Twitterju je @73cesar.

nataša briški
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta se ukvarja z zagovorništvom žensk in pomaga spodbujati aktivno državljanstvo, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za popularizacijo znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od ”obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko ”odmevnega komentatorja” (The European Voice) do ”komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na ”odgovorni urednik Radia KAOS“ in ”kolumnist časnika Nedelo”.

 

– Pirangate in spodnjice

– V žrelu arbitražne odločitve in volitev

– The Wire: Arbitration Agreement Edition

– Keep calm and carry on

(via DELO)
(via DELO)

 

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. Hvala!

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!

 

0 replies on “055: Prisluhni mi nežno – Rok Kajzer (DELO)”