057: Instant žurnalizem nima prihodnosti – Arne Hodalič, Meta Krese (fotoreporterja)

meta krese arne hodalič

Fotoreporterja, ki dokumentirata tisto, česar pogosto morda ne želimo videti. Na različnih koncih sveta in o fizičnih zidovih na političnih mejah. Iz prve roke o spremljanju beguncev na poti v Evropo, pa tudi o tem, katere fotke so in katere niso za objavo. Ali poklic fotografa izumira in kdaj ju je bilo res strah. #MetinČaj

Na podkast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Meta Krese (foto: osebni arhiv)
Meta Krese (foto: osebni arhiv)

Meta Krese – novinarka in fotografinja. Njene številne reportaže, največkrat s socialno tematiko, so iz Slovenije, iz oddaljenih krajev in tudi nekoliko bližjih, a nič manj zanimivih balkanskih dežel.

arne hodalič
Arne Hodalič (foto: Katja Bidovec)

Izr. prof. Arne Hodaličfotoreporter, publicist, univerzitetni predavatelj, gorski kolesar, potapljač, jadralec in jamar ter vedno nasmejani pesimist, ki je prepričan, da pozna univerzalno formulo za rešitev človeštva. 

 

nataša briški
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta pomaga spodbujati aktivno državljanstvo ter enakost spolov, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za boljše razumevanje znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od ”obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko ”odmevnega komentatorja” (The European Voice) do ”komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na ”odgovorni urednik Radia KAOS in ”kolumnist časnika Nedelo”.

 

 

– Tragic images of children captured by photojournalists over time

– Z begunci na poti v schengenski “paradiž”

– 025: Ko imaš izbiro, nimaš pravice jamrati – Boštjan Videmšek (DELO)

– “Gazim pistu, gledam nebo, Subotico, bog te jebo!”

– The Non-Existence of Norway

Putin’s soldiers, Russia Kaskad

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. Hvala!

————————–

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!

 

2 replies on “057: Instant žurnalizem nima prihodnosti – Arne Hodalič, Meta Krese (fotoreporterja)”
 1. says: Jure

  Kaj se to pravi! Potrebujemo dva patentirana pesimista, da nam vzbudita zaupanje v ljudi. Zaradi njiju ima optimizem še rahel smisel.

 2. says: Anze

  Arne je govoril o uspešni integraciji priseljencev na Švedskem. Prispevek na http://www.siol.net/novice/svet/2015/09/svedska_integracija_polom.aspx to demantira in postreže z nekaj zaskrbljujočimi številkami, npr,:
  – 48 odstotkov priseljencev, ki bi lahko bili delovno aktivni, nima zaposlitve,
  – 48 odstotkov socialnih transferjev je namenjenih za priseljence,
  – med 45 odstotki otrok, ki na testih dosegajo nizke ocene, so otroci, ki so potomci priseljencev,
  – Švedska za nastanitev beguncev, med katerimi so številni mladoletni, na leto porabi 3,5 milijarde evrov, še pred leti je ta znesek znašal manj kot milijardo evrov letno.

Komentiranje je zaprto.