063: Gregor Trebušak (Svet na Kanalu A) – Voditelj mora med ljudi

Gregor Trebušak ureja oddajo Svet na Kanalu A, drugo oz. tretjo najbolj gledano dnevno-informativno oddajo v Sloveniji. Razloži, kako sestavljajo svoj program, pove, kaj se zares gleda in naslovi kritike, ki letijo na oddajo. Pogovarjamo se tudi o dobrodelnem Svetovem teku. Da vklopov izpred bajte in glasbene špice na začetku niti ne omenjamo. In vse to v dobri uri :) . Vabljeni na #MetinČaj! 

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

gregor trebušak
Gregor Trebušak (foto: osebni arhiv)

Gregor Trebušak – urednik in voditelj oddaje Svet. Kljub 31-tim letim se je uspel zameriti tako levim kot desnim, kar samo kaže na to, da ima prav. Da delitve na levega in desnega, kot pravi, pravzaprav ne pripeljejo družbe nikamor. Predstavnik nove generacije, ki ni imela na glavi titovke, niti se ni učila nekadnjega skupnega jezika. Zdi se mu, da je naša država ena najlepših na svetu, pa jih je videl že veliko. “Imamo neverjeten potencial. Tako v tem, kako se deliti, kot tudi, ko je treba stopiti skupaj.” Njegov pogled na svet ni vsem vedno všeč. A lahko reče, da imam srečo, da svoj pogled lahko ima in ga glasno izraža. Moto pa enostaven: poštenost. Na Twitterju ga najdete pod @GregorTrebusak.

 

Svetov tek

– September 2015: Svet z najvišjim, Odmevi in Studio City z najnižjim deležem

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

 

0 replies on “063: Gregor Trebušak (Svet na Kanalu A) – Voditelj mora med ljudi”