065: Manca G. Renko (AirBeletrina) – Sveži, aktualni, kakovostni

Manca G. Renko (foto: Mankica Kranjec)

Z odgovorno urednico AirBeletrina o največjem slovenskem (spletnem) mediju, ki v ospredje postavlja kulturo, sploh književnost. Kako jim uspeva? O izboru piscev, financiranju vsebin in tudi funkcionalnosti spletne strani. Šifra: zmernost v vsem. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Manca G. Renko (foto: Mankica Kranjec)
Manca G. Renko (foto: Mankica Kranjec)

Manca G. Renko – zgodovinarka in publicistka. Kot zgodovinarka (mlada raziskovalka) je zaposlena na Inštitutu za zgodovinske študije UP ZRS ter kot asistentka za predmete 19. in 20. stoletja na Oddelku za zgodovino UP FHŠ.

Poleg tega je odgovorna urednica AirBeletrine, največjega slovenskega (spletnega) medija, ki v ospredje postavlja kulturo, sploh književnost. Intenzivno sodeluje z mladimi avtorji ter išče sveže publicistično-literarne glasove. Piše znanstvene članke, kritike, eseje, mnenjske članke in spremne besede ter občasno prevaja iz nemščine. Je v programskih odborih več slovenskih literarnih festivalov.

Prizadeva si za popularizacijo znanosti in humanistike ter za združevanje teorije in prakse. Ne mara akademske rigidnosti, umetniške samozadostnosti in intelektualnega snobizma. Na Twitterju je @MancaGRenko.

 

– Odkritje izginule slovenske glagolske oblike

Poraženci znanosti

Must-Have: feminizem kot modni dodatek

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

0 replies on “065: Manca G. Renko (AirBeletrina) – Sveži, aktualni, kakovostni”