074: Dr. Marko Milosavljević (FDV) – Media Death Watch

(foto: Tom Waterhouse via Flickr)

S strokovnjakom za medije dr. Markom Milosavljevićem o stanju medijev in novinarstva v Sloveniji. Popravki na TV Slovenija, odpuščanja na Delu, brutalni napadi na novinarje, radijske kvote, kronično nespoštovanje medijskih zakonov in izogibanje odgovornosti. Plus, je PR-ovec na mestu odgovornega urednika Dela dobra stvar in zakaj je poročanje o aferi dodatkov za pripravljenost primer dobre prakse. 

Vabljeni na #MetinČaj!

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Dr. Marko Milosavljević (foto: osebni arhiv)
Dr. Marko Milosavljević (foto: osebni arhiv)

Dr. Marko Milosavljevič – izr. prof na Katedri za novinarstvo, Univerza v Ljubljani. Januarja 2016 je bil imenovan v ožjo skupino strokovnjakov EENCA, ki svetuje Evropski komisiji glede kulture in medijev.

Med drugim je bil predsednik strokovne komisije za pluralizacijo medijev pri Ministrstvu za kulturo, član Strateškega sveta za razvoj informacijske družbe ter član strokovne skupine za pripravo predloga Zakona o medijih ter Zakona o RTV Slovenija (2009-10). Redno sodeluje z London School of Economics, UNESCO, različnimi evropskimi institucijami, European Journalism Centre iz Maastrichta, Hans Bredow Institute iz Hamburga in Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe iz Varšave. 

 

– Fakultete v stalni pripravljenosti − za dodatke

Jeff Bezos

Aleksander Lebedev

– Current TV

– Al Jazeera America to close down

– Kultura kot temelj narodne identitete

– 072: Matjaž Gruden (Svet Evrope) – Ne sovražni, nevarni govor

Neznanci poškodovali službena vozila POP TV

dr. Marko Milosavljević Facebook

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

0 replies on “074: Dr. Marko Milosavljević (FDV) – Media Death Watch”