073: Robi Poredoš (STA) – It’s gonna be huuuuuge!

Robi Poredoš (foto: osebni arhiv)

Z dolgoletnim dopisnikom STA iz New Yorka o ameriški predsedniški kampanji in medijih kot voljnih sparing partnerjih. O tem, zakaj je Trump tako priljubljen in kako resno jemati inflacijo anket, ki napovedujejo zmagovalce. Govorimo tudi o filmu Spotlight in ne o wiener šniclih, ampak weiner klobasici.

Vabljeni_e na Metin čaj!

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Robi Poredoš (foto: osebni arhiv)
Robi Poredoš (foto: osebni arhiv)

Robi Poredoš – od decembra 1997 dopisnik STA iz New Yorka. Pred tem pa novinar časopisov Slovenec in Republika, televizije Kanal A, Slovenske tiskovne agencije v Sloveniji, vmes poseben sodelavec revije 7D, časopisa Delo, pomurskega Vestnika in POP TV.

Ponosen član društva pobratenih mest Bethlehem v Pensilvaniji in Murske Sobote v Sloveniji 🙂 ter bolj ali manj reden zvonar slovenske cerkve Sv. Cirila v New Yorku, ki sicer nima zvona. 

 

– Gerrymandering in the United States

– Conservatives against Trump

– 2004: The scream that doomed Howard Dean

DrudgeReport

– Če želite biti na tekočem z ameriško predsedniško kampanjo 2016, to so spletke, ki jim je treba slediti

Spotlight

– The story behind the ‘Spotlight’ movie

Martin Baron

Weiner

Anthony Weiner

Huma Abedin

– K Street (Washington, D.C.)

– The Distinguished Gentleman

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

0 replies on “073: Robi Poredoš (STA) – It’s gonna be huuuuuge!”