078: Matjaž Klančar (Monitor) – Je res vse dovoljeno?

O korupciji v novinarstvu z avtorjem odmevne kolumne o kakovosti medijev Matjažem Klančarjem, odgovornim urednikom računalniške revije Monitor. Kako se ubraniti pritiskov, je tega danes več ali manj, kako ohraniti integriteto in kakšno je stanje na področju medijev, ki pokrivajo tehnologije. Govorimo tudi o avtih, zgoraj brez.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Matjaž Klančar
Matjaž Klančar

Matjaž Klančar – v tehničnih vodah je od leta 1983, ko si je pri starših uspel izboriti, da mu za odličen uspeh v osmem razredu osnovne šole namesto jadralne deske kupijo – računalnik, Sinclair ZX 81. 10 let kasneje se je kot zunanji sodelavec pridružil takrat še rosno mladi reviji Monitor, še 12 let kasneje pa je v Monitorju prevzel uredniško delo. Njegovo profesionalno delo se od vsega začetka vrti okoli računalništva, v zadnjem času tudi mobilne telefonije, zabavne elektronike, »pametnih« avtomobilov in seveda – medijev. Zadnjih nekaj let je obseden tudi s plezanjem, toda to je že druga tema ;).

 

– Ko je vse dovoljeno

Outfit7

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

One reply on “078: Matjaž Klančar (Monitor) – Je res vse dovoljeno?”
  1. says: darko

    to je tema o kateri bi veliko vedel povedati David Tomšič, revija Joker…

Komentiranje je zaprto.