080: Boštjan Videmšek (DELO) – Hitrost teme

(foto: Miguel Discart via Flickr)

Z dolgoletnim kriznim poročevalcem o politični korektnosti, rasti evropskih zidov in neverjetno hitrem širjenju sovraštva. Kako v medijih naslavljati begunsko krizo in koga še nagovoriti, da ne prevlada popolna dezintegracija človeštva. Govorimo tudi o knjigi Na begu, v kateri je Boštjan popisal skoraj 11 let begunskih zgodb. 

#MetinČaj 

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Boštjan Videmšek (foto: osebni arhiv)
Boštjan Videmšek (foto: osebni arhiv)

Boštjan Videmšek – dolgoletni krizni poročevalec Dela in številnih tujih medijev. Je avtor dveh knjig: Vojna terorja in Upor: Arabska pomlad in evropska jesen. V prostem času ultramaratonec, ki je skupaj z ekipnima tovarišema Samo Rugljem in Žigo Gombačem izdal knjigo Ultrablues (2014), zgodbo o tem, kako so se trije kompanjoni in pisci lotili divjega 100 km ultramaratona v gorah in puščavah južnega Utaha. Te dni (predvidoma 6. aprila 2016) bo izšla njegova nova knjiga z naslovom Na begu (Moderni eksodus), skoraj 11 let begunskih zgodb. Na Twitterju ga najdete pod @bosthi.

 

– Na begu. Moderni eksodus (2005–2016): z begunci in migranti na poti proti obljubljenim deželam

– In the human smugglers’ den

@ZerjavicDelo

Damir Šagolj

– Tragedija predvidljivosti

– Oda radosti na makedonsko-grški meji

European Press Prize, Announcement Shortlists 2016

(via europeanpressprize.com)
(via europeanpressprize.com)

– 025: Ko imaš izbiro, nimaš pravice jamrati – Boštjan Videmšek (DELO)

– Med dobitniki nagrad World Press Photo dva Slovenca

– 2016 Photo Contest

2016 Photo Contest (via worldpressphoto.com)
2016 Photo Contest (via worldpressphoto.com)
(Vir: bukla.si)
(Vir: bukla.si)

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

0 replies on “080: Boštjan Videmšek (DELO) – Hitrost teme”