082: Aljaž Vindiš – Format prihodnosti

aljaž vindiš
Aljaž Vindiš (foto: osebni arhiv)

Katere veščine in znanja bo moral obvladovati novinar oz. novinarka prihodnosti. Z Aljažem Vindišem, asistentom pri predmetu Spletno novinarstvo na FDV, o tem, kaj vse je možno na spletu in zakaj je nujno sodelovanje z likovnimi in računalniškimi fakultetami. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

aljaž vindiš
Aljaž Vindiš (foto: osebni arhiv)

Aljaž Vindiš – Aljaž Vindiš deluje na presečišču dizajna, novinarstva in računalništva. Do nedavnega vodja mednarodno priznane podatkovno-grafične ekipe Dnevnika, ki je delovala pod okriljem likovnega urednika Sama Ačka.

Asistent novinarskih študij na FDV, kjer vodi praktični del predmeta Spletno novinarstvo. Nekoč opisan kot človek, ki stvar razstavi na njene elementane delce in jo nato sestavi nazaj v nekaj boljšega. Trudi se, da bi tudi res bilo tako. Sledi pušča na @AljazVindis.

 

Virostatiq

– Malofiej24 Award 2016 for Best Map in printed media

Pajkova mreža

Nieman Journalism Lab

ProPublica

– “Investigative brand journalism”: The Guardian and Amazon step into the next level of sponsored content

Buzzfeed, Vice

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

 

———————–

Če vam je všeč, kar počnemo, lahko naše delovanje tudi finančno podprete. Hvala vsem, ki ste že in tistim, ki morda še boste. Veseli bomo tudi vsakršnega komentarja, kritike in pohvale. Dosegljivi smo tudi na info@metinalista.si. HVALA, ker ste z nami!

———————–

0 replies on “082: Aljaž Vindiš – Format prihodnosti”