083: Anuška Delić (DELO): Panama Papers SE

(foto via Pixabay)

Medijski vidiki afere #PanamaPapers – poslovanje v davčnih oazah, razkritje 11,5 milijona dokumentov, 4,8 milijona emailov, 2 milijona PDF-jev, ki jih je preiskovalo 376 novinarjev in novinark iz več kot 100 medijev in 80 držav po vsem svetu.

Novinarka Anuška Delić, edina Slovenka, ki je sodelovala pri projektu, pove, kako je teklo sodelovanje, kdo je koordiniral komunikacijo, kdaj je v zgodbo vstopil časnik Delo, koliko ljudi je vedelo za razkritja in sploh, kako se lotiti tako velikanske zgodbe. Jasno, tudi o teorijah zarote in odzivih bralstva. 

Vabljeni in vabljene na #MetinČaj!

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Anuška Delić
Anuška Delić

Anuška Delić – novinarka Delovih Ozadij in specialistka za kopanje po svinjarijah, ki niso nujno kazniva dejanja. Avtoritete priznava le takrat, kadar jih je nujno treba. Partnerica mednarodne mreže preiskovalnih novinarjev, ki preiskujejo korupcijo in organizirani kriminal (OCCRP), vodja podatkovno-novinarskega projekta DeloData in zelo sveže pečena mati. Že od 1977 brez dlake na jeziku. Tvita kot @007_delic.

 

– Delo: Dosje, #panamapapers

How reporters pulled off the Panama papers, the biggest leak whistleblower history

– The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ)

– Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)

Val 202: Ime tedna, Anuška Delić

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

 

———————–

Če vam je všeč, kar počnemo, lahko naše delovanje tudi finančno podprete. Hvala vsem, ki ste že in tistim, ki morda še boste. Veseli bomo tudi vsakršnega komentarja, kritike in pohvale. Dosegljivi smo tudi na info@metinalista.si. HVALA, ker ste z nami!

0 replies on “083: Anuška Delić (DELO): Panama Papers SE”