086: Tanja Starič (Radio Slovenija) – Pomanjkanje solidarnosti med novinarji je zaskrbljujoče

Tanja Starič

Z ugledno novinarko in urednico, ki je v svoji karieri preiskusila najrazličnejše medije, o razvoju ali pa nazadovanju slovenske medijske scene v zadnjih 25-ih letih. Komentiramo tudi čudaške odločitve Programskega sveta RTV in pomanjkanje solidarnosti med novinarji.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Tanja Starič
Tanja Starič

Tanja Starič – novinarka, urednica, voditeljica. V svoji profesionalni karieri je pokrivala predvsem slovensko notranjo politiko, o tem piše komentarje in bloge. Začela je na Televiziji Slovenija, kjer je bila najprej novinarka poročevalka, potem voditeljica Odmevov, še kasneje odgovorna urednica Informativnega in izobraževalnega programa.

Kot novinarka je delala tudi na Republiki, Žurnalu in šest let v notranjepolitični redakciji Dela. Zdaj je urednica notranjepolitične in gospodarske redakcije Radia Slovenija. Na Twitterju jo najdete pod @TaS4213.

 

– Mediji brez novinarjev

– Freedom of the Press 2016

– Freedom of the Press 2016 Table of Scores

Reporters without Borders, Ranking 2016

– Tanja Starič, 26. 06. 2011 – Ko je bila Ljubljana center sveta …

– 084: Andraž Zorko (Valicon): Deležniki

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

0 replies on “086: Tanja Starič (Radio Slovenija) – Pomanjkanje solidarnosti med novinarji je zaskrbljujoče”