088: Petra Juvančič (Vzajemna), Rok Avbar (Kino Šiška) – PR in mediji (1. del)

To je epizoda, ko pogledamo na drugo stran – kakšne izkušnje imajo piarovci in piarovke s slovenskim novinarstvom. Kako gradijo odnose z novinarji in novinarkami, kaj opažajo, kaj jim gre na živce. Svoje povesta Rok Avbar, ki ima izkušnje iz nevladnega sektorja in kulture, in Petra Juvančič, ki deluje v gospodarstvu. Šifra: maslenci.

#MetinČaj

 

Subscribe to

Metin čaj

Or subscribe with your favorite app by using the address below

 

Petra Juvančič (foto: Tadej Bernik)
Petra Juvančič (foto: Tadej Bernik)

Petra Juvančič – direktorica službe za odnose z javnostmi v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, med drugim pa vodi tudi odbor za komuniciranje in osveščanje potrošnikov na Slovenskem zavarovalnem združenju.

Kariero je pred dvajsetimi leti začela v novinarstvu, najprej na časopisu Dnevnik in nato televiziji POP TV, kjer je bila voditeljica poročil v jutranjem programu in novinarka v oddaji 24 ur. V letu 2000 je zapustila novinarske vode in začela z delom v odnosih z javnostmi, najprej na agenciji Pristop in potem v Vzajemni. V tem času je kot svetovalka za komuniciranje sodelovala tudi na številnih drugih projektih. Kot poznavalka zdravstvenega sistema sodeluje v delovnih skupinah, ki se ukvarjajo s predlogi potrebnih sprememb na področju zdravstva. Na Twitterju je @petracj.

Rok Avbar (foto: osebni arhiv)
Rok Avbar (foto: osebni arhiv)

Rok Avbar – piarovec, četudi se mu ta izraz ne zdi najboljši opis njegovega dela. Bil je vodja odnosov z javnostmi v Gledališču Glej in festivalu Mesto žensk, od maja 2016 pa je na delovnem mestu z istim nazivom zaposlen v ljubljanskem Kinu Šiška.

Pred odhodom v svet P.R. je bil v.d. izvršnega vodje Ustanove SKUPAJ in projektni vodja. Na Twitterju pri izbiri imena ni bil med najizvirnejšimi: @RokAvbar.

 

– 009 Membranje: slaba znanost s Sašo Novak in Gregorjem Majdičem

– P. Cotman iz Vzajemne bi urejala Finance

– The Aspiring Novelist Who Became Obama’s Foreign-Policy Guru

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALTThis project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”.

Več od Metina lista

030: Ostanite še naprej z nami – Marko Filli (RTV SLO)

O političnih pritiskih in neskončnem sklepanju kompromisov pri ustvarjanju programa. Kako je...
Beri dalje