088: Petra Juvančič (Vzajemna), Rok Avbar (Kino Šiška) – PR in mediji (1. del)

To je epizoda, ko pogledamo na drugo stran – kakšne izkušnje imajo piarovci in piarovke s slovenskim novinarstvom. Kako gradijo odnose z novinarji in novinarkami, kaj opažajo, kaj jim gre na živce. Svoje povesta Rok Avbar, ki ima izkušnje iz nevladnega sektorja in kulture, in Petra Juvančič, ki deluje v gospodarstvu. Šifra: maslenci.

#MetinČaj

 

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Petra Juvančič (foto: Tadej Bernik)
Petra Juvančič (foto: Tadej Bernik)

Petra Juvančič – direktorica službe za odnose z javnostmi v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, med drugim pa vodi tudi odbor za komuniciranje in osveščanje potrošnikov na Slovenskem zavarovalnem združenju.

Kariero je pred dvajsetimi leti začela v novinarstvu, najprej na časopisu Dnevnik in nato televiziji POP TV, kjer je bila voditeljica poročil v jutranjem programu in novinarka v oddaji 24 ur. V letu 2000 je zapustila novinarske vode in začela z delom v odnosih z javnostmi, najprej na agenciji Pristop in potem v Vzajemni. V tem času je kot svetovalka za komuniciranje sodelovala tudi na številnih drugih projektih. Kot poznavalka zdravstvenega sistema sodeluje v delovnih skupinah, ki se ukvarjajo s predlogi potrebnih sprememb na področju zdravstva. Na Twitterju je @petracj.

Rok Avbar (foto: osebni arhiv)
Rok Avbar (foto: osebni arhiv)

Rok Avbar – piarovec, četudi se mu ta izraz ne zdi najboljši opis njegovega dela. Bil je vodja odnosov z javnostmi v Gledališču Glej in festivalu Mesto žensk, od maja 2016 pa je na delovnem mestu z istim nazivom zaposlen v ljubljanskem Kinu Šiška.

Pred odhodom v svet P.R. je bil v.d. izvršnega vodje Ustanove SKUPAJ in projektni vodja. Na Twitterju pri izbiri imena ni bil med najizvirnejšimi: @RokAvbar.

 

– 009 Membranje: slaba znanost s Sašo Novak in Gregorjem Majdičem

– P. Cotman iz Vzajemne bi urejala Finance

– The Aspiring Novelist Who Became Obama’s Foreign-Policy Guru

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALTThis project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”.

0 replies on “088: Petra Juvančič (Vzajemna), Rok Avbar (Kino Šiška) – PR in mediji (1. del)”