089: Simon Korez (vojska), Vesna Drole (policija) – PR in mediji (2. del)

Nadaljujemo z debato o medijih in PR – kako to počnejo v strogo hierarhičnih organizacijah, kot sta vojska in policija, nam razložita Simon Korez in Vesna Drole. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Mag. Vesna Drole (foto: osebni arhiv)
Mag. Vesna Drole (foto: osebni arhiv)

Mag. Vesna Drole – vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije. Po nazoru in interesu je humanistka, med drugim tudi članica Odbora za etiko in integriteto v Policiji. Je ena od graditeljic projekta Rastoča knjiga, ki deluje pod okriljem Državnega sveta RS. Pisanje različnih tekstov in usmerjena komunikacija jo spremljata že od zgodnjega otroštva, zato je bil študij novinarstva samo naslednji logični korak. Po nabiranju izkušenj na STA in nekaterih lokalnih medijih se je pred 20 leti zaposlila na POP TV, kjer je soustvarjala informativno oddajo 24 ur, vodila dnevne novice ipd.

Po nekaj letih je sprejela nov izziv, želela je pogledati še »na drugo stran« in sprejela ponujeno delo v Službi za odnose z javnostmi na Ministrstvu za notranje zadeve. Četudi je sprva nameravala tam ostati le leto dni, se je to zavleklo v sedem let, v katerih je »preživela« štiri ministre. Kasneje je sodelovala v skupini za predsedovanje MNZ v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU, po zaključku pa je leta 2013 sprejela povabilo takratnega generalnega direktorja policije Janka Gorška in prevzela vodenje piara v Policiji.

Na Twitterju je z osebnim računom ne boste našli, saj meni, da ne more v javnosti komunicirati v dveh različnih vlogah; kot predstavnica policije in zasebno. Prizna pa, da ga redno spremlja in jo včasih precej srbijo prsti, da bi se odzvala na katerega od zapisov.

Simon Korez (foto: osebni arhiv)
Simon Korez (foto: osebni arhiv)

Simon Korez – višji vojaški uslužbenec XIV. razreda, načelnik oddelka za odnose z javnostjo v Slovenski vojski, tiskovni predstavnik SV in pooblaščenec za informacije javnega značaja za Generalštab SV. 

Poklicno kariero je začel v Teritorialni obrambi Republike Slovenije v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru (1991), kot inštruktor za usposabljanje prvih nabornikov v samostojni Sloveniji. Sodeloval je pri obrambi Pekrskih dogodkov 23. maja 1991, na razglasitvi državnosti 25.junija 1991 je bil tudi v sestavi prve častne čete Slovenije. Aktivni udeleženec vojne za Slovenijo, s statusom vojnega veterana. Do l. 1999 je v Slovenski vojski opravljal različne poveljniške in štabne dolžnosti, v letu 2000 pa začel orati ledino na področju odnosov z javnostmi v SV, kjer je še danes. Zaključil je podiplomski specialistični študij na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani, sicer pa je diplomant Londonske šole za odnose z javnostmi in udeleženec številnih konferenc s področja odnosov z javnostmi.

 

– 088: Petra Juvančič (Vzajemna), Rok Avbar (Kino Šiška) – PR in mediji (1. del)

– Policista rešujeta račke

(foto. Jure Gulič)
(foto. Jure Gulič)

– Fotografija Slovenske vojske med najbolj pretresljivimi

(foto: Slovenska vojska)
(foto: Slovenska vojska)

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”.

0 replies on “089: Simon Korez (vojska), Vesna Drole (policija) – PR in mediji (2. del)”