090: Valentin Hajdinjak – PR in mediji (3. del)

Valentin Hajdinjak

V tretjem delu serije Mediji in PR govorimo o vladnem odnosu z javnostmi. Valentin Hajdinjak, ki je to počel za Bajukovo in Janševo vlado, nam razloži, kako stvari delujejo na dvoru, kakšna so pravila igre in kaj se zgodi dan potem, ko izgubiš volitve. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Valentin Hajdinjak
Valentin Hajdinjak

Valentin Hajdinjak – tiskovni predstavnik Vlade Republike Slovenije v obdobju 2005-2008. 

Že v času študija na ljubljanski ekonomski fakulteti je honorarno delal kot športni novinar na Radiu Slovenija in tudi po diplomi ni odšel v gospodarstvo. Med letoma 1994 in 2000 je bil namreč tiskovni predstavnik Slovenskih krščanskih demokratov, v času vlade dr. Andreja Bajuka (2000) pa predstavnik za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade. V začetku leta 2001 je prevzel vodenje informativnega uredništva na radiu Antena, od marca 2002 pa je opravljal delo predstavnika za odnose z javnostmi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer je pozneje prevzel tudi vodenje službe za odnose z javnostmi in promocijo. Vodja kabineta ministra za delo, družino in socialne zadeve je bil od decembra 2004 do julija 2005, ko ga je vlada na predlog premierja imenovala za tiskovnega predstavnika vlade. V tistem času je bil tako najmlajši tiskovni predstavnik kakšne od evropskih vlad in je tudi aktivno sodeloval pri projektu predsedovanja Slovenije Evropski uniji.

Leta 2009 je prevzel vodenje oddelka za odnose z javnostmi v Zdravniški zbornici Slovenije, februarja 2012 pa se je zaposlil v Ministrstvu za obrambo, kjer je postal vodja kabineta ministra, kasneje pa delal na različnih področjih znotraj obrambnega ministrstva. Avgusta 2015 pa je sprejel nov izziv in odšel v gospodarstvo, kjer je prevzel vodenje enega izmed podjetij v poslovnem sistemu telekomunikacijske družbe T-2, d. o. o.

Vseskozi je bil aktiven tudi na mednarodnem področju, leta 2006 je bil tako eden izmed ustanovnih članov EACD – Evropske zveze direktorjev za komuniciranje.

 

– 088: Petra Juvančič (Vzajemna), Rok Avbar (Kino Šiška) – PR in mediji (1. del)

– 089: Simon Korez (vojska), Vesna Drole (policija) – PR in mediji (2. del)

Kdo je naslednji?

– Janša v Iraku obiskal slovenske vojake

(Vir: www.nekdanji-pv.gov.si)
(Vir: www.nekdanji-pv.gov.si)

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”.

0 replies on “090: Valentin Hajdinjak – PR in mediji (3. del)”