095: dr. Nataša Pirc Musar – Beseda je kot kamen, kamor pade, pusti sled.

(foto via Wikipedia)

Pogovarjamo se o sodnih postopkih, ki jih je zaradi širjenja informacij, da je v času svoje manekenske kariere delovala kot plačana spremljevalka, sprožila Melania Trump. Soproga ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa toži več svetovnih medijev, tudi slovenske, kar podrobneje razloži odvetnica dr. Nataša Pirc Musar, njena pooblaščena zastopnica v Sloveniji.

Več tudi o tragičnem primeru Kamenik in razumevanju razlik med informacijami, ki so v javnem interesu, ter interesantnimi informacijami.  

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Nataša Pirc Musar
Nataša Pirc Musar (foto: Jure Eržen via ip-rs.si)

Gostja: dr. Nataša Pirc Musar, odvetnica in ustanoviteljica Info hiše, inštituta za zasebnost in dostop do javnih informacij. Na Twitterju jo najdete pod @nmusar.  

 

Charles J. Harder

Inquisitr, opravičilo Melaniji Trump

Max Mosley sex scandal

Kodeks slovenskih novinarjev

Smernice za poročanje o otrocih

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

——————–

 

Tretja sezona podkasta Metin čaj

Druga sezona podkasta Metin čaj

0 replies on “095: dr. Nataša Pirc Musar – Beseda je kot kamen, kamor pade, pusti sled.”