10 nepreslišanih izjav o Družinskem zakoniku

Nabirka “intelektualizmov”, ki razkrivajo, zakaj bodo Slovenijo napadle kobilice in zakaj bodo krave shujšale, če bomo na referendumu potrdili Družinski zakonik. 

1. France Cukjati, bivši poslanec SDS v Državnem zboru (poslanska razprava, 16. junij 2011) : “Dva študenta, ker nimata dovolj denarja, najameta skupno sobo. Po štirih letih bo en umrl in bo drugi rekel, da želi dedovati, saj bo rekel, da sta živela skupaj dalj časa ter imela skupno gospodinjstvo. Kaj je pa bilo v postelji, pa tako in tako ni bistveno, saj takšne skupnosti obstajajo tudi brez spolnosti. Smešno. In taka skupnost je izenačena z zakonsko skupnostjo.”

Metina lista: Gospod Cukljati, temu se strokovno reče, odokativna metoda – tolmačenje od oka. Metoda pade na tezi,  da je študentsko življenje možno brez spolnosti.

2. Dr. Ivan Štuhec, teolog in filozof morale (Družina, 13. december 2009): “Iz redefinirane družine bosta lahko njene zakonske ugodnosti uživala tudi brat in sestra /…/.”

Metina lista: Gospodje župniki pri maši vernike naslavljajo z: “Dragi bratje in sestre”, pri maši pa praviloma sedijo ljubeči zakonski možje in žene in včasih kakšen zakonski brat pošlata kakšno zakonsko sestro za kolenček in evo zmede.

3. Dr. Marjan Turnšekmariborski nadškof (Odmevi, na 18:00 minuti, 20. februar 2012): “Status drugih oblik sobivanja se lahko zelo dobro uredi tudi na druge načine. Ni potrebno spreminjati nekaj kar obstaja odkar poznamo človeštvo. Zdi se mi, da je to približno tako kot bi v parlamentu rekli, da bomo sedaj odločili, da voda ni več samo H2O, temveč vsaka povezava ogljika in kisika.”

Metina lista: H je seveda vodik, O pa kisik. Ogljik, kemični element s simbolom C, je verjetno v žegnani vodi ;)

4. Barbara Kastelec, novinarka (Družina, 19. julij 2009): “Modernejši koncept družine naj bi se nanašal na »kombinacijo odrasli in otroci«, smo slišali. »Kombinacija« je tako ohlapna, da v isti koš lahko zmečemo šolski razred z učiteljico in šolarji, lutkovno predstavo z lutkarji in najmlajšimi gledalci ali nakupovalno središče, kjer se naključno srečata prodajalka in sedemletnik. Kombinacija je lahko kar koli.”

Metina lista: BTC včeraj – Marjan P. je v Merkurju nakupoval izvijače, ko ga je nagovorila mati samohranilka Danila R.: “Ali se v betonsko steno bolje zarine De Walt ali Black&Decker?” Marjan P. je mati prijazno napotil na oddelek za De Walt. Ta nepremišljena prijaznost je Marjana drago stala. Na blagajni so mu zaračunali nakup vrtalnika, pod akcijo pa je domov vzel še Danilo z otroki, saj sta bila zaradi dialoga pravno že družina.

Še loto družinska kombinacija tega tedna: 3 vzgojiteljice, 16 otrok, 8 mater, 4 očetje, 5 babic, 1 dedek. Dobitna kombinacija je bila izžrebana v vrtcu v Grosuplju.

5. Marijan Pojbič, poslanec SDS v Državnem zboru (seja Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, 29. junij 2010): »Zame istospolna partnerska zveza nikoli ni bila naravna družina in nikoli ne bo. Če mi kdo lahko zatrdi tukaj, pa se opravičujem naslednjemu izrazu, ki ga bom uporabil, če je analni seks naravna zgodba, mi odtrgajte glavo, odrežite glavo, pa pred slovensko javnostjo to poveste, da je to Marijan Pojbič povedal, če je analni seks naravna stvar, potem mi je zelo žal…«. 

Metina lista: Pred dnevi so v bližini Pesnice našli zeljno glavo, ki je skakljala naokoli in se drla: “Na drobno me sesekljajte in postrezite z bučnim oljem, takšna sem najboljša. Ne pustim pa, da bi me po obedu analno izločili iz sistema. To ni naravno. To je govno!”

6. Peter Štrbenk, Zavod za družino in kulturo življenja Kul.si (19. seja Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, 1. september 2010): »Družbena praksa držav, ki so za vzor predlagateljem našega družinskega zakonika […] pa ista praksa pozna skupnosti ljudi z živalmi, ki uživajo status partnerja, živali dedujejo po ljudeh in obratno. Ali smo pripravljeni na to?«

Metina lista: Dedovanje po živalih! Končno tema s težo. V naši družini  smo se ob smrti ljubljenega Murija na smrt skregali zaradi dedovanja dekice, na kateri je rad ležal. Dogovor o delitvi njegovih skodelic za hrano pa še traja.

7. Dr. Tadej Strehovec, tajnik Komisije Pravičnost in mir (Družina, 4. september 2011): Pomislimo samo na primer, da je npr. stari oče dodeljen v moško sobo v domu starejših občanov, dve leti pozneje pa po njegovi smrti moški sostanovalec začne trditi, da sta živela v neregistrirani istospolni skupnosti, dediči pa bodo na sodišču dokazovali svoj delež družinskega premoženja.”

Metina lista: Novica iz doma starejših občanov na Taboru – V domu na Taboru je pretkana zapeljivka Tilka (90 let) spet na delu. Potem, ko je obsedla nekdanjo sostanovalko Francko (83 let), ker ji je vsako nedeljo svetovala, kaj obleči za nedeljsko mašo in bila prijazna z njo, je navihana Tilka zdaj obnorela še Milico (85 let). Govori se, da prijateljici vse noči gledata nadaljevanke in slike otrok. Tilka se po domu hvali, da bo z dediščino, ki ji zaradi ur, prebitih s Francko in Milico, pripada, stara leta preživela na Sejšelih.

8. France Cukjati, bivši poslanec SDS v Državnem zboru (14. redna seja Državnega zbora, 2. marec 2010): “Razglašati homoseksualnost, pa tudi pedofilijo in zoofilijo za normalno oziroma naravno spolno usmerjenost, pomeni torej medvedjo uslugo vsem tistim, ki so v stiski in bi se morda radi osvobodili nenaravnih spolnih usmerjenosti.”

Metina lista:  Že blaženi Slomšek  je pred 150 leti tarnal zaradi spodnještajerskih mladoletnih pastirjev, ki da se onegavijo s pašno živino. Strinjamo se z gospodom Slomškom. Mar bi se pastirji onegavili med sabo. Danes tarnamo, ker se neki drugi pastirji igrajo bioenergetike in polagajo roke nad otroke. Tudi zanje velja, mar bi se med sabo.

9. Miran Györek, bivši poslanec SNS v Državnem zboru (razprava DZ, 16. junij 2011): “Zdaj bo nekdo rekel, da je še kanibalizem sprejemljiv. Tudi kanibali so ljudje, imajo pač drugačne prehrambene navade.”

Metina lista: Ampak res! Zakaj se ljudje lahko grizemo, jesti se pa ne smemo! (Marko Zorko, Knjiga mrtvih). Da se tovrstne prehrambene navade že dogajajo, govori naslov  športne rubrike v DELU: ”Za kosilo jutri Senegalci.” Ljudstvo Njam Njam ob tem sporoča, da bo vas, gospod Györek, za predpripravo najprej dobro posolilo. Kakšen ščepec več bodo odvrgli na predel glave.

10. Elda Viler, pevka (Dnevnik RTVSLO, 1. september 2011): »Vsepovsod se sliši marsikaj, ne… Jaz ne vem, ker nisem ga prebrala, ampak sliši se marsikaj…«.

Metina lista: Če kdo, si Elda zasluži svoj video :)

 

P.S. HVALA vsem, ki ste darovali pri nabirki!

6 replies on “10 nepreslišanih izjav o Družinskem zakoniku”
  1. says: Janja Burger

    In ti ljudje se imajo za intelektualce? Cukjati,Turnšek, Štuhec, Pojbič- o sveta pomagalka, kako nor mora biti šele navaden folk?- istomisleč! Elda pa naj se raje drži petja, saj itak ne bo več dolgo, ker ji je pri zadnjih nastopih že glas malo škripal! Prebrala sem pa vse in se od srca nasmejala nad sveto umsko preproščino! Če bi izrekla eno od teh izjav, bi si sama skopala trimetersko jamo in se še zasula!

Komentiranje je zaprto.