103: Barbara Kramžar (Delo) – Če hočemo več svobode, bo treba bolje poskrbeti za varnost

Teroristični napad v Berlinu, 19. december 2016 (foto: Andreas Trojak via Flickr)

Novinarka Barbara Kramžar, dolgoletna dopisnica Dela iz Berlina nam pomaga razumeti Nemčijo danes.

Govorimo o terorističnih napadih, ki so vse pogostejši, o tem, kako se je spremenil Berlin po padcu zidu, kakšno je zares razpoloženje ljudi do priseljencev in beguncev, o ekstremistih v državi in vlogi kanclerke Angele Merkel. 

Vabljeni in vabljene na #MetinČaj!

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Gostja: Barbara Kramžar – z velikim zanimanjem spremlja zunanjo politiko in mednarodne odnose že od samih začetkov njenega novinarskega delovanja, minulih šestnajst let kot dopisnica Dela v Berlinu, Washingtonu, na Dunaju in zdaj spet v Berlinu.

Živi s soprogom Tonyjem, novinarjem in urednikom tiskovne agencije Bloomberg, sinom Adrianom, kadar ta ravno ne študira v škotskem Edinburgu in zvesto psičko Cookie, ki ne gre nikamor. Fascinirajo jo politične, gospodarske in socialne spremembe, kot upa, v smer večje svobode, razvoja vsakega posameznika in strpnosti med ljudmi in narodi.

 

Mediji, kot jih hoče Fištravec

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

——————–

– Tretja sezona podkasta Metin čaj

– Druga sezona podkasta Metin čaj

 

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “103: Barbara Kramžar (Delo) – Če hočemo več svobode, bo treba bolje poskrbeti za varnost”