104: Andrej Rozman Roza (TV Micka) – Počas pa z andahtjo

Logotip TV Micka, avtorica: Tanja Radež.

Seme je zasajeno! Na slovensko medijsko sceno sramežljivo vstopa TV Micka. Kdo je, kaj hoče in kako lahko postaneš njen stric oz. teta iz ozadja, nam pove pobudnik projekta Andrej Rozman Roza.

“Kdor ima toliko, da lahko vlaga v svojo prihodnost, bi moral vedet, da ta prihodnost, če jo namerava preživet v Sloveniji, potrebuje tudi televizijski program, ki bo omogočil konstruktivna soočenja mnenj in javne razprave, s katerimi bo prisilil politične stranke, da se začnejo obnašat odgovorno.”

Vabljeni in vabljene na #MetinČaj!

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Gost: Andrej Rozman Roza. Pesnik, dramatik in igralec, ustanovitelj Pocestnega gledališča Predrazpadom in organizator vrste odmevnih gostovanj tujih uličnih gledališč v Ljubljani. Med leti 1981 in 1995 je bil vodja alternativnega Gledališča Ane Monro in začetnik improvizacijskih gledaliških tekmovanj v Sloveniji.

Piše parodične in komične pesmi, pravljice in gledališke komedije za otroke in odrasle, predeluje klasična besedila za druge medije oziroma jih prestavlja v sodobnost. Izdal je vrsto knjig za odrasle in otroke, uprizorjenih je bilo na desetine njegovih del, prisoten je v mnogih jezikovnih učbenikih, priročnikih, berilih in antologijah. Marca 2003 je ustanovil Rozinteater*, najmanjše možno gledališče, ki ga sestavlja en sam stalni igralec, ki pa za posamezne predstave in opravila najema tudi zunanje sodelavce. Junija 2009 je ustanovil versko skupnost Zaničnikov. (vir)

Democracy Now!

– Dakota Access Pipeline protests

https://www.youtube.com/watch?v=IKoFB4dxisg

– Tretja sezona podkasta Metin čaj

– Druga sezona podkasta Metin čaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “104: Andrej Rozman Roza (TV Micka) – Počas pa z andahtjo”