105: Andrej Mrevlje (Yonder) – Ameriško križišče

(foto: The National Guard)

Od oblek do čevljev, rokavic, torbic in škatel ali vse, kar je treba vedeti o inavguraciji Donalda Trumpa. 🙂 Med pavzo pa še, kaj lahko pričakujemo od 45. ameriškega predsednika, koliko Slovenije bo v Melaniji in au revoir Barack Obama. Že dolgo nismo tračarili tako zagreto, da bi nam zmanjkalo traku. Vse je enkrat prvič. 

Vabljeni in vabljene na #MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Gost: Andrej Mrevlje. Zadnjega četrt stoletja je sodeloval z vrsto tiskanih in elektronskih medijev. Trenutno živi in dela na razdalji med New Yorkom in Washingtonom, potem ko je pred tem poročal iz Kitajske, Pakistana, Severne Koreje, Mongolije, Italije, Balkana in tudi iz ZDA.

Njegova poročila, zapisi, reportaže in kolumne so pokrivale široko področje tem, od zatiranja Tibeta, vzpona islamskega fundamentalizma, o izvolitvi Baracka Obame za predsednika ZDA, smrti papeža Janeza Pavla II itd..

Šolal se je v Ljubljani, Pekingu in Parizu, govori šest jezikov. Trenutno pa ga zanimajo vzponi, padci in rivalitete md svetovnimi velesilami. Pred dvema letoma je ustanovil lastni newsletter Yonder, ki izhaja vsak petek v angleščini.

Andrej Mrevlje (foto: osebni arhiv)

American Crossroads

– Uomo Qualunque

– Feedly

The Obama Doctrine

 

– Tretja sezona podkasta Metin čaj

– Druga sezona podkasta Metin čaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “105: Andrej Mrevlje (Yonder) – Ameriško križišče”