108: Dr. Nives Dolšak (Univerza Washington, Seattle) – Vreme bo

(foto: Duncan Hull via Flickr)

Razprava o podnebnih spremembah, okoljskih politikah in gospodarstvu – kje smo in kam gremo, kakšen partner so v tej enačbi mediji, kaj so največje zmote pri poročanju in katera vprašanja bi morali resneje ali vsaj drugače naslavljati, če želimo videti konkretne spremembe.

Z dr. Nives Dolšak tudi o medijih kot učinkoviti platformi strokovnjakov in strokovnjakinj, da dosežejo odločevalce in odločevalke, ter pisanju za nekatere največje svetovne medije, kot so The Conversation, Slate in Monkey Cage na Washington Postu.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Gostja: dr. Nives Dolšak, profesorica na Univerzi Washington v Seattlu, kjer predava predmete o mednarodni okoljski politiki, energetski politiki in gospodarskim razvojem v povezavi z okoljem. Raziskovalno pa se dodatno ukvarja še z uporabo virov v skupni lasti in s podnebnimi spremembami.

 

– Here’s a better way to regulate carbon – and change the tired environment-versus-economy debate

– Prominent Republicans Pitch Carbon-Tax Plan to Top Trump Aides

– prof. Dolšak na The Conversation, Slate, zbrani blogi

– Hillbilly Elegy

– Elinor Ostrom

– 069: Maria Balinska (The Conversation)

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “108: Dr. Nives Dolšak (Univerza Washington, Seattle) – Vreme bo”