116: Tina Kristan – Prišlo je do napake

Tina Kristan, preiskovalna novinarka (foto: POP TV).

O zgodbi z izplačevanjem dodatkov za stalno pripravljenost s preiskovalno novinarko, ki ne odneha.

Iskrena izpoved Tine Kristan, ki prvič spregovori o pritiskih, ki jih je doživljala, o namigih, da se dotika nedotakljivih, o (ne)podpori, ki jo je bila deležna na Delu, in o tem, zakaj je vredno vztrajati.  

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

GOSTJA: TINA KRISTAN, preiskovalna novinarka.

Novinarsko pot je leta 2007 začela na Delu, bila je članica različnih redakcij, zadnjih šest let je bila del ekipe Delovih Ozadij. Za zgodbo o izplačevanju dodatkov za stalno pripravljenost, ki jo je začela preiskovati septembra 2015, je leta 2016 prejela nagrado čuvaj/watchdog za izjemen novinarski dosežek. Njeno skoraj desetletno sodelovanjem z Delom se je zaključilo konec aprila. Junija 2017 je bil objavljen njen prvi televizijski prispevek na POP TV – 24UR Fokus.

Fokus: Zgodba o dodatkih za stalno pripravljenost še ni končana: elektronsko spročilo razkriva pritisk na ministrico

– Fakultete v stalni pripravljenosti − za dodatke

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo.

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “116: Tina Kristan – Prišlo je do napake”