117: Branko Soban (Delo) – Ukinitev dopisništev je bila velika napaka

Branko Soban v zunanjepolitični redakciji Dela (foto: Matej Družnik).

Z zunanjepolitičnim komentatorjem Brankom Sobanom o tem, kako o svetu vemo vedno manj, ker nas tam ni, o prebujanju ruskega medveda, o (ne)uspehih slovenske diplomacije in izgubljenih priložnostih na Balkanu.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

GOST: BRANKO SOBAN. Novinar Dela že več kot 40 let, od tega v zunanji politiki 26 let. Prvi stalni dopisnik Dela z Bližnjega vzhoda s sedežem v Kairu, od koder je pokrival in prepotoval ves arabski svet, pa seveda Izrael in Iran. To je bilo v letih 1991-95. Takoj zatem, od 1996-2001, pa še dopisnik v Moskvi, od koder je prepotoval vso nekdanjo Sovjetsko zvezo.

Izdal je dve knjigi (Zločin brez kazni in Kazen brez zločina), je tudi avtor več predgovorov k različnim knjigam, tudi leposlovnim.

– Yunus-bek Yevkurov

– Russia: Bolshoi theatre cancels gay-themed Nureyev ballet

– Thomas Hylland Eriksen

– Stanislav Belkovsky

– Dutch disease

– Anna Politkovskaya

– Ahmad Shah Massoud

– Mikhail Margelov

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo.

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “117: Branko Soban (Delo) – Ukinitev dopisništev je bila velika napaka”