120: Referendumska in predvolilna soočenja na RTV – pravila igre

Ilinka Todorovski, Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija (foto: NB)

To je posebna epizoda Metinega čaja, v njej pa podrobneje o tem, kakšna so pravila igre, ko gre za razna referendumska in predvolilna soočenja na RTV. Kdo je lahko v studiu in zakaj.

Pojasni Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, Ilinka Todorovski.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

GOSTJA: Ilinka Todorovski. Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija. Pred tem nacionalkina urednica in novinarka starega kova, ki je vsako besedo pred objavo 5x preverila, v projektih pa zahtevala trdne dogovore, da je potem lažje improvizirala.

Dopisnica RTV iz Zagreba v obdobju Franja Tuđmana, v letih sproščene Slovenije novinarka Časnika Finance. Soavtorica knjig Vsa življenja Igorja Bavčarja (s Petro Sovdat) in Slovenski dom Zagreb 1929-1999 (s Silvinom Jermanom). Ne strinja se, da je konzervativna, ker ima knjige raje na papirju, in ne verjame, da kaj zamuja, ker ne tvita.

Vir: rtvslo.si

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “120: Referendumska in predvolilna soočenja na RTV – pravila igre”