122: Tomato Košir (Dnevnikov Objektiv) – Oblikovanje je reševanje funkcionalnosti

Tomato Košir (foto: Borut Peterlin, Mladina).

O vrhunskih naslovnicah Dnevnikovega Objektiva.

Tomato Košir nas pelje skozi ustvarjalni proces, razloži, kdo vse sodeluje pri tem, koliko časa nastajajo in kakšen je pravzaprav cilj teh naslovk. Tudi ob CGP-je vladnih inštitucij se spotaknemo, ob zastavo in grb.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

GOST: TOMATO KOŠIR. Redni oblikovalec vidnih sporočil, občasni vizualni komentator, bivši pedagog, po navdihu modelar, po potrebi gojilec visokega fižola. Pri letu in pol se je naučil brati, še zdaj pa ni razbral, da zaključevanje dopisovanja s »tovariški pozdrav« ni zdravo ter družbeno sprejemljivo. Zasebno dokaj introvertiran, v delu raje glasen. Glasna necerkvena miš. Nima duše, si bo pa kupil žogo, če bo po naslednjih parlamentalnih volitvah postala nujna.

Prejemnik nagrad: RedDot, Art Directors Cluba New York, Type Directors Cluba New York, Graphis, Velike Brumnove nagrade, Najlepša knjiga, Magdalena, MM, SOF itd.

Trump Total Whitening, Trumpov odziv ob dogodkih v Charlottesvillu, Dnevnik.
Zid, univerzalni simbol sprave (Pink Floyd was here), Dnevnik.
Nasilni otroci, Dnevnik.
Sovražni govor ob aferi trenirkarji, Dnevnik.
Bližji knjigi, promocija branja, JAK.

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “122: Tomato Košir (Dnevnikov Objektiv) – Oblikovanje je reševanje funkcionalnosti”