126: Tina Smole – Priložnost, ki se ponudi, je treba zagrabiti

Tina Smole (foto: osebni arhiv).

Tina Smole je novinarka, snemalka in montažerka v enem, freelancerka, ki živi v Kampali (Uganda) in sodeluje z največjimi svetovnimi mediji, med njimi so BBC, Reuters, AFP, AP in drugi.

Pripoveduje o tem, kakšne so njene izkušnje, v kolikšni meri dogajanja v različnih afriških državah zanimajo Slovenijo in koliko časa je potrebovala, da se je navadila.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

Gostja: TINA SMOLE. V novinarstvu je že več kot 20 let. Že v srednji šoli je začela delati na Radiu Študent – valilnici razno raznih kadrov, med študijem japonologije in novinarstva pa se je vrnila v APR (aktualno-politično redakcijo).

Ko je bilo treba služiti denar, je leta 2001 začela delati na spletni strani POP TV-ja – 24ur.com, hkrati pa poleti nadomeščala novinarko Reutersa v Ljubljani in kot dopisnica iz Slovenije sodelovala z zagrebškim radiem 101. Leta 2008 se je preselila v Zagreb, kjer je bila njena družina, in se kot freelancerka pridružila Reutersovi TV ekipi.

Med potovanjem v Ugandi je decembra 2013 prvič delala za BBC, nakar se je novembra 2014 preselila v Ugando, saj se razmere na delovnem področju na Hrvaškem in v Sloveniji niso spreminjale v pozitivno smer. Na Hrvaškem je sodelovala tudi z nemško ZDF, kasneje v Ugandi pa razširila mrežo na AFP, AP in različne organizacije, kot so Mednarodni rdeči kriz, Amnesty international in ostale.

Tina Smole (foto: osebni arhiv).

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “126: Tina Smole – Priložnost, ki se ponudi, je treba zagrabiti”