128: Katja Šeruga (Skupina Večer) – Glas severovzhodne Slovenije

Katja Šeruga (foto: osebni arhiv

Z direktorico uredništev medijev v Skupini Večer o ustvarjanju medijskih vsebin in doseganju rezultatov v močno spremenjeni medijski krajini.

Od prekarnosti novinarjev in novinark do tega, kaj pomeni biti glas severovzhodne Slovenije, zakaj so priloge pomembne in kako se lotevati pokrivanja lokalno-regionalnega. Zaračunavati vsebine na spletu da ali ne?

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

KATJA ŠERUGA – novinarka, trenutno direktorica uredništev v Skupini Večer. Prihodnje leto bo, upoštevaje honorarno delo že med študijem, 22 let v novinarstvu. Začetki na Večerovem dopisništvu v Ljubljani in hkrati še Studio City na TV Slovenija, po diplomi pripravništvo in zaposlitev na Večeru (dopisništvo Ljubljana). Sledil je odhod v dnevno-informativni program TV Slovenija, nato pa POP TV ter od tam nazaj v rodni Maribor na položaj odgovore urednice Večera. Na Twitterju jo najdete pod @KatjaSeruga.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “128: Katja Šeruga (Skupina Večer) – Glas severovzhodne Slovenije”