131: Andrej Mrevlje (YonderNews): Trump je trol, kdo nas bo rešil tega človeka?

Donald Trump, predsednik ZDA (foto: Gage Skidmore via Wikimedia).

Z urednikom YonderNewsa premeljemo prvo leto vladanja, pardon, tvitanja Donalda Trumpa.

O tem, kateri so njegovi največji dosežki, kakšna so razmerja v Beli hiši in koliko gre verjeti poplavi vsega, kar se piše in govori o 45. predsedniku ZDA. Poskušamo odgovoriti tudi na vprašanje, zakaj Trump ostaja zlata jama za medije, za katere se zdi, da še naprej voljno sodelujejo v igri, ki ji Trump narekuje tempo. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ANDREJ MREVLJE – Zadnjega četrt stoletja je sodeloval z vrsto tiskanih in elektronskih medijev. Trenutno živi in dela v Washingtonu, potem ko je pred tem poročal iz Kitajske, Pakistana, Severne Koreje, Mongolije, Italije, Balkana, zadnjih nekaj let pa iz ZDA. Njegova poročila, zapisi, reportaže in kolumne so pokrivale široko področje tem, od zatiranja Tibeta, vzpona islamskega fundamentalizma, o izvolitvi Baracka Obame za predsednika ZDA, smrti papeža Janeza Pavla II …

Šolal se je v Ljubljani, Pekingu in Parizu, govori šest jezikov. Trenutno pa ga zanimajo vzponi, padci in rivalitete md svetovnimi velesilami. S prihodom Trumpa na oblast precej časa posveča ameriški zgodovini. Pred tremi leti je ustanovil newsletter Yonder, ki izhaja vsako nedeljo v angleščini in je najbolje bran v Ameriki in Sloveniji. Na Twitterju ga najdete pod @andrejmrevlje, pa tudi @amrevlje.

Andrej Mrevlje (foto: osebni arhiv).

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “131: Andrej Mrevlje (YonderNews): Trump je trol, kdo nas bo rešil tega človeka?”